Până în anul 2025 din cauza alcoolismului populaţia Rusiei va scădea cu 11 milioane de oameni

0
742
Până în anul 2025 din cauza alcoolismului populaţia Rusiei va scădea cu 11 milioane de oameni
În ultimii ani numărul populaţiei Federaţiei Ruse s-a redus din 1993 cu 6,6 milioane de oameni, iar, potrivit prevederilor ONU, până în anul 2025 populaţia Rusiei va scădea cu încă 11 milioane de oameni.
Agenţia Associated Press notează că, potrivit datelor ONU, nivelul înalt al mortalităţii în Rusia este similar celui din Africa Centrală. Potrivit specialiştilor acest fapt este provocat de creşterea lentă a economiei, dar, în special, din cauza alcoolismului masiv înregistrat în rândul cetăţenilor ruşi. Din cauza alcoolismului în Rusia, în prezent, durata medie a vieţii la bărbaţi s-a redus până la 60 de ani.
Specialiştii din cadrul ONU menţionează că din cauza alcoolismului ruşii suferă foarte des de boli cardiace şi de ficat şi, totodată, este ridicat procentul cazurilor de sinucidere.
Astfel, potrivit specialiştilor ONU, Rusia, în pofida numărului mare de imigranţi, riscă să se confrunte cu o lipsă a braţelor de muncă, fapt ce va reduce şi mai mult creşterea economică a Federaţiei Ruse.
În 1950 potrivit cercetărilor efectuate de ONU, Federaţia Rusă a ocupat locul patru în lume după numărul de populaţie, în 2007 – al zecelea loc, dând prioritate unor ţări ca Nigeria şi Bangladej, iar în 2050 Rusia s-ar putea să ajungă pe locul al 15-lea, cedând astfel şi în faţa Vietnamului.
www.eph.md