Obama vrea mai multe drepturi pentru soldatii gay

0
872
Obama vrea mai multe drepturi pentru soldaţii gay
Barack Obama şi-a luat angajamentul de a abroga o nouă lege cu privire la homosexualii înrolaţi în armata americană. Preşedintele SUA a declarat sâmbătă într-un discurs oficial că vrea ca persoanele gay să se poată înrola fărăsă fie nevoiţi să-şi ascundă orientarea sexuală.
„Vreau să pun capăt legii «don’t ask, don’t tell»(nu întreba, nu spune). Acesta este angajamentul meu faţă de voi”, a declarat Obama, într-un discurs susţinut în faţa a 3.000 de militanţi pentru cauza homosexualilor.
Însă acesta nu a precizat data la care legea din 1993, care le interzice militarilor gay să îşi dezvăluie orientarea, va fi abrogată. De la intrarea ei în vigoare, mai mult de 12.000 de militari americani au fost excluşi din armată în baza acesteia.
Militanţii pentru cauza gay exercită în continuare presiuni pentru abrogarea legii privind forţele armate.
Joe Solmonese, preşedintele Campaniei pentru drepturile omului, principala organizaţie de apărare a drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) şi organizatoare a evenimentului de sâmbătă, a subliniat „marea nerăbdare” a militanţilor, care urmează să participe duminică la un Marş naţional pentru egalitate organizat la Washington.
Până unde va mai merge răutatea umană? Chiar vor cu sila să ne impună acceptarea păcatului?
www.libertatea.ro