O sarbatoare aleasa la Manastirea Nicoreni

0
1197
O sărbătoare aleasă la Mănăstirea Nicoreni
În dimineaţa zilei de 22 octombrie un sobor de preoţi şi numeroşi credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Nicoreni pentru a-i aduce sincere felicitări stareţului sfintei mănăstiri Arhim. Rafail (Bodiu) care a ajuns la frumosul jubileu de 50 ani de viaţă.
Cu acest prilej au fost invitaţi înalţi oaspeţi. Cu alai a fost întâmpinat ÎPS Mitropolit Vladimir însoţit de PS Episcop Anatolie.
A fost o slujbă de suflet, prin care s-a adus mulţumire Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-au primit nevoitorii acestui sfânt aşezământ în ultimii ani, când au fost înfăptuite lucrări masive întru amenajarea mănăstirii.
Mitropolitul a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia i-a înmânat Părintelui Rafail supremul ordin în cinstea
„Sf. Ştefan cel Mare”, gr. II.
Ctitorii bisericii au primit distincţii bisericeşti, iar clericii mănăstirii au fost avansaţi în grade preoţeşti.
Mitropolitul Vladimir a adresat un cuvânt de felicitare pentru părintele stareţ, care este binecunoscut în întreaga ţară, la această mănăstire venind numeroşi credincioşi pentru a primi un sfat şi o îndrumare în viaţă. Ierarhul i-a urat părintelui stareţ dimpreună cu întreaga obşte monahală mulţi ani, liniştiţi şi să ducă la bun sfârşit toate lucrările pornite la această mănăstire.