Numele lui Hristos

0
780
Numele lui Hristos
Nimeni nu estre strain de cuvantul „Hristos”, il auzim in biserici, in scoli, pe strada , la televizor. Numele Lui Hristos cred, fara indoiala, ca este cel mai mediatizat nume din intreaga istorie. De ce? Simplu, pentru ca este numele Lui Dumnezeu, pentru ca este numele mantuirii, numele izbavirii: „Şi întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi.” (Fapte 4:12)

Dar, poate ca este si cel mai prost inteles nume. Pentru unii este doar un personaj, pentru unii doar un profet din sutele de profeti si invatatori ai religiei, dar pentru altii…pentru altii El este Numele mantuirii, este Numele in care-si incredinteaza viata si este in acelasi timp scopul ultim si implinirea rostului vietii, pentru altii El este cel ce i-a scos din patimi, din ura, din robie, din ruinare trupeasca si sufleteasca, si le-a dat un nou orizont vietii, o noua perspectiva, si nu o perspectiva vremelnica ci una vesnica

Vedem zilnic in jurul nostru „roadele” necredintei, „roadele” privarii de acest Nume Sfant, violenta, consum de droguri, copii fugiti de acasa, familii destramate, ura, invidie, lacomie, hotie, crima, prostitutie, si lista poate continua. De ce se intampla asa? tocmai pt ca oamenii nu se incred in acest Nume care aduce mantuire, in acest Hristos care este rezolvarea tuturor acestor probleme, oamenii l-au alungat, dupa cum spunea Sfantul Apostol Pavel. Oamenii „au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.” (Romani 1:23)

Stoparea pacatului, schimbarea vietii, curatenia vietii, frumusetea si bucuria vietii vin exclusiv prin Hristos, prin Numele cel Sfant a Lui, orice alta varianta este sortita esecului. Pentru tine frate drag, ce inseamna numele Lui Hristos? este Hristos al tau? esti tu a Lui?

Sa urmam cuvintele Sfantului Apostol Pavel care ne spune: „M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.” (Galateni 2:20)

Poetul crestin ortodox Traian Dorz, a sintetizat intr-o minunata poezie, maretia Numelui cel Sfant a Lui Dumnezeu. Ma rog Domnului sa fiti mangaiati cu aceste versuri si intariti in a incepe si a continua viata rastignind pacatele si respirand impreuna cu Hristos. Amin!

Al Tau Nume nu-i Mesia
Nici Iisus
Nici Domn Ceresc
Al Tau Nume nu-i nici unul
Dintre cate se rostesc
Sau se pot rosti oricare
Ar fi-n graiul omenesc
Tu, sau noi Ti-am dat un Nume
Sa putem cumva vorbi
Despre Tine, Care, altfel
N-am stiut a Te numi
Dar adevaratu-ti Nume
E-ntr-un fel in care nu-s
Poate nici in Cer cuvinte
Ca sa poata asa fi spus
Noi cu graiul, cu condeiul
Sau cu tot ce-am mai avea
Niciodata-al Tau Sfant Nume
A-L Cuprinde n-am putea
Numai inima in clipe
De extaz, de har,de rai
Banuieste frumusetea
Numelui pe care-L ai
Slava-Acestui Nume Tainic
Minunat si Sfant si-Inalt
Care-o sa-L cantam cum este
Doar cu graiul celalalt!

/www.ortodoxiatinerilor.ro