Mesajul Presedintelui României pentru Patriarhul Daniel

0
705

Mesajul Presedintelui României, Traian Băsescu, cu ocazia împlinirii a doi ani de la intronizarea în demnitatea de patriarh a Preafericitului Părinte Daniel

Cu ocazia aniversării întronizării Preafericirii voastre, mă alătur tuturor celorlalţi membri ai Bisericii Ortodoxe Române pentru a vă transmite cele mai sincere felicitări şi urări de împlinire şi viaţă îndelungată.
Aş dori să îmi exprim şi cu acest prilej întreaga apreciere faţă de prezenţa responsabilă şi solidară în societatea românească a Bisericii pe care o păstoriţi. Rolul său social şi formativ, în orizontul valorilor fundamentale, este recunoscut şi prin cadrul oferit de Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor din România, promulgată în 2006, dar şi prin parteneriatul cu instituţiile statului în domenii în care experienţa Bisericii Ortodoxe este un sprijin excepţional. Programele desfăşurate de Patriarhia Română, ca elemente concrete ale acţiunii de ajutorare a semenilor aflaţi în dificultate, dovedesc contribuţia pe care etica solidarităţii creştine o are în spaţiul public.Sunt convins, Preafericirea voastră, de importanţa promovării valorilor pe care Biserica Ortodoxă Română le reprezintă, în spiritul dialogului şi al preţuirii alterităţii. România participă la patrimoniul istoric al Europei şi prin creativitatea de secole a Ortodoxiei, ale cărei opere trebuie să le protejăm şi să le punem în valoare. Această co-responsabilitate face parte din tradiţia ţării noastre şi participă la solidaritatea de care societatea românească are nevoie.

La mulţi ani, Preafericirea voastră!

Traian Băsescu

Preşedintele României