Incalzirea globala, noua religie a vremurilor noastre

0
922
Încălzirea globală, noua religie a vremurilor noastre
Stilul de viaţă eco, respectat cu sfinţenie de către occidentalii în pas cu moda şi timpurile noastre, şi viitorul apocaliptic prezis în cazul în care nu ne vom închina cu toţii legilor verzi face ca problema încălzirii globale sa devină religia secolului XXI.
Ca în orice sistem doctrinar, niciun contraargument nu ar avea valoare în faţa obiectului adoraţiei. Pentru fundamentaliştii eco există un singur adevăr: schimbările climatice sunt provocate de om şi pot fi inversate.
Ideea inversarii incalzirii globale prin schimbarea comportamentului oamenilor si taxele uriase pentru emisii seamana de fapt cu iertarea pacatelor. Viziunea pe care elita urbana din tarile dezvoltate o are asupra mantuirii omului care distruge natura implica, insa, mai mult fanatism si intoleranta decat dovezi demonstrate.
Desigur, stiinta nici nu este obiectul de activitate al practicantilor noii religii, nici al aderentilor si nici al preotilor ei, care sunt mai degraba actori si muzicieni adorati de milioane de oameni.
Pe de alta parte, doveziile stiintifice nici nu sunt la fel de fascinante ca o campanie a vedetelor de la Hollywood. Si nici nu e greu de ales intre Bono si un raport anost al unui cercetator care nu a mai iesit in club de la absolvirea liceului.
Tot ce nu e pe gustul uriasei masinarii propagandistica eco este facut responsabil de cele mai ingrozitoare imagini surprinse in lume. Unul dintre cei care i-a infuriat cel mai mult pe ayatolahii protejarii mediului este geologul Ian Plimer, poate cel mai important om de stiinta al Australiei, scriu jurnalistii de la Vancouver Sun.
Plimer este un critic inversunat al incalzirii globale provocate de oameni si al curentului ecologist din zilele noastre. Totusi, el nu este singurul om de stiinta care spune ca incalzirea globala este un fenomen complet natural care a avut loc de mai multe ori in istoria Pamantului. Multi altii au argumentat ca e o prostie sa spui ca omul poate schimba clima, dar cei mai multi au fost redusi la tacere de fanatismul ecologistilor.
Se pare ca nu acelasi lucru se intampla si cu Ian Plimer, care a publicat sase carti si a scris 60 de lucrari academice pe aceasta tema. Penultima sa carte, A Short History of Plant Earth, aparut in 2001, a fost un bestseller si a castigat cateva premii.
Pentru ultima carte, Heaven and Earth – Global Warming: The Missing Science, Ian Plimer a gasit cu greu o editura dispusa sa o publice, cel mai probabil din cauza lobby-ului facut de organizatiile ecologiste.
Ian Plimer incearca sa spuna ca, in timp ce concluziile ecologistilor se bazeaza pe informatii stranse in ultimele sute de ani, geologii pot vedea ce s-a intamplat de-a lungul a miliarde de ani. Din aceasta cauza caracterul dinamic si variabil al climei de pe Pamant este cunoscut geologilor, care spun ca schimbarile climatice sunt ciclice, iar influenta activitatii umane este foarte mica.
Unul dintre exemplele date de omul de stiinta australian este gheata de la Poli. Potrivit datelor sale, gheata se gaseste pe Pamant cam de 20% din varsta geologica a Pamantului. Mai mult, disparitia unor specii de animale sunt, de asemenea, o alta etapa normala din evolutia planetei.
Poate cea mai socanta ipoteza a lui Plimer este cea legata de dioxidul de carbon, despre care ecologistii spun ca este principalul gaz de sera. El sustine ca nivelul concentratiei actuale a dioxidului de carbon este cea mai mica din ultimii 500 de milioane de ani, iar acesta reprezinta numai 0,001% din totalitatea substantelor chimice care se gasesc in oceane, sol, roci si forme de viata.
In opinia cercetatorului australian, dioxidul de carbon nu este poluator, ci sursa de hrana pentru plantele care produc oxigenul necesar oamenilor. Contributia activitatii umane la cantitatea de CO2 din atmosfera este infima, mai spune Plimer.
Cel mai important este ca, in istoria omenirii, civilizatiile s-au dezvoltat in perioadele de incalzire globala si au stagnat in timpul glaciatiilor, asa ca ar trebui sa profitam de momentul in care ne aflam acum.
www.ziare.com