În Marea Britanie s-a impus respectarea sarbatorilor islamice, hinduse si sikhite în scoli

0
802
În Marea Britanie s-a impus respectarea sărbătorilor islamice, hinduse şi sikhite în şcoli
Instituţiilor şcolare din Londra li s-a indicat să accepte în mod obligatoriu ca zile de odihnă sărbătorile păgâne prăznuite în religia islamică, hindusă şi sikhită, citează Lenta.ru, ştirea fiind preluată de la The Daily Mail.
Acum, pe lângă Naşterea Domnului şi Paşti, şcolarii britanici vor sărbători şi sfârşitul Ramadanului, încoronarea regelui Rama şi ziua de naştere întemeietorului religiei sikhite: guru Nanaka.
Profesorii britanici şi-au exprimat deja nemulţumirea faţă de această decizie datorită faptului că zilele de „sărbătoare” au devenit obligatorii pentru toate instituţiile şcolare din Marea Britanie. După părerea lor, consiliul profesoral din fiecare şcoală ar trebui să decidă în ce zile să-i lase pe copii liberi.
Introducerea acestor sărbători în programul şcolar în Marea Britanie a atras critici din partea mai multor şcoli de aici forţându-i pe profesorii din oraşele Waltham Forest şi Newham să iniţieze o analiză a unei posibile amânări a respectării noilor sărbători.
Potrivit unei statistici, mai mult de 70 % dintre britanici (41 de milioane de oameni) se consideră creştini. Cea mai grandioasă grupă religioasă după creştini o constituie musulmanii, care sunt aici în număr de 1,6 milioane de oameni. Pe lângă aceasta, în Marea Britanie trăiesc 500 de mii de hinduşi şi 330 de mii sikhişti.