Doamne, de ce ne-ai parasit?

0
767
Doamne, de ce ne-ai părăsit?
Natura s-a dezlănţuit zilele trecute, făcând prăpăd în mai multe regiuni de pe glob. Trei cutremure şi un tsunami au devastat insulele Samoa, din Oceanul Pacific, şi Sumatra, din Oceanul Indian, unde, în total, câteva sute de oameni şi-au piedut viaţa, iar alte câteva zeci de mii au rămas fără acoperiş. Mai mult, ploile abundente care au căzut în regiunea Castellon, Spania, unde trăiesc sute de români, au provocat inundaţii catastrofale, paralizând circulaţia. Zeci de şcoli au fost închise.
Românii din Castellon, afectaţi de inundaţiile din Spania
Autorităţile din regiunea Castellon, Spania, sunt în alertă din cauza precipitaţiilor abundente care au căzut în ultimele patru zile în această zonă, provocând inundaţii catastrofale. Nu au scăpat nici românii care locuiesc în regiune. Două fetiţe din oraşul Burriana, care urcaseră pe acoperişul casei pentru că apa începuse să intre în locuinţă, au fost salvate cu ajutorul unui elicopter.
148 de oameni înghiţiţi de valuri în Samoa
Arhipelagul Samoa din Oceanul Pacific a fost măturat, marţi, de un tsunami devastator. Valurile au ajuns şi până la şase metri, după ce un cutremur cu magnitudinea de 8 pe scara Richter a zguduit zona. Bilanţul total a ajuns, ieri, la 148 de morţi, însă autorităţile susţin că numărul persoanelor decedate ar putea creşte.Peste 460 de morţi în cutremurele din Sumatra (Foto EPA)
1.100 de morţi după cutremurele din Sumatra
Numărul morţilor din insula indoneziană Sumatra, care a fost zguduită zilele trecute de două cutremure puternice, având magnitudini de peste 7 grade pe scara Richter, este în continuă creştere. Potrivit estimărilor ONU, numărul persoanelor decedate a ajuns, ieri, la 1.100.
Echipele de salvare au reuşit să scoată un tânăr de sub dărâmături, la două zile după ce un zid s-a prăbuşit peste el. Totodată, un nou seism de 6,3 grade s-a produs, ieri, în Oceanul Pacific în largul coastelor arhipelagului Samoa. Acesta a venit la numai 48 de ore după cutremurul urmat de valuri tsunami, care a făcut 148 de morţi.
www.libertatea.ro