Biserica Catolica militeaza pentru testarea SIDA, in urma opunerii sale fata de campaniile guvernamentale care promovau utilizarea prezervativelor

0
1503
Biserica Catolică militează pentru testarea SIDA, în urma opunerii sale faţă de campaniile guvernamentale care promovau utilizarea prezervativelor
Biserica Catolică, în conflict cu guvernul cu privire la folosirea prezervativelor, va întreprinde o campanie, în Brazilia, pentru încurajarea diagnosticării precoce a virusului HIV şi a sifilisului.
Preoţi şi voluntari din parohii, îi vor încuraja impreuna pe credincioşi să viziteze centrele de sănătate şi să se examineze, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului pastoral privind SIDA, Luiz Carlos Lunardi.
Obiectivele campaniei constau în a „face populaţia să fie conştientă de riscurile pe care le reprezintă SIDA şi, în cazul în care diagnosticul este pozitiv, să înceapă un tratament imediat”, a spus acesta.
Biserica, care a testat deja campania în cinci oraşe din Brazilia, se va extinde în întreaga ţară, a declarat Conferinţa Naţională a Episcopilor Brazilieni (CNBB). Ea a fost lansata oficial ieri seară, joi 22 octombrie 2009, de ministrul Sănătăţii, Jose Gomes Temporao alături de secretarul Conferinţei Episcopilor, Episcopul Dimas Lara Barbosa.
Biserica Catolică din Brazilia considerată cea mai mare ţară catolică din lume, s-a opus de mai multe ori campaniilor de prevenire SIDA întreprinse de Guvern, pe motiv că acestea încurajau utilizarea prezervativului.
Guvernul brazilian are planificată pentru acest an distribuirea a 1.2 miliarde prezervative.
Numărul cazurilor noi de SIDA a fost stabilit timp de opt ani, prin intermediul campaniilor de prevenire şi de distribuire gratuită a ARV (antiretrovirale) la 630.000 de persoane infectate în această ţară, a carei populatie este de 190 milioane de locuitori, conform declaraţiilor Ministerul Sănătăţii.
www.lacasuriortodoxe.ro