Băgarea sectarului cu forţa în sufletul credinciosului contemporan!

0
1114

Băgarea sectarului cu forţa în sufletul credinciosului contemporan!

Mă irită comportamentul „fraţilor” noştri sectari de a se băga cu forţa în sufletului unui om! Şi de aceea voi încerca să expun în scris unele gânduri care macină interiorul. Mai tare mă macină comportamentul Iehoviştilor de aceea mai mult voi pomeni numele lor, dar să nu uităm că majoritatea sectelor au acelaşi comportament, care li se pare lor destul de adecvat! Şi înainte de a vorbim mai mult despre forţarea sufletelor umane vă voi prezenta o scurtă şi frumoasă istorioară care scoate mult în evidenţa necazul omului, dar şi aşteptarea momentului de către sectari pentru a acţiona la moment potrivit, în care un suflet poate să nu ţină cond de valoarea adevărului!

În urmă cu mai bine de un an, eram în tramvaiul 34 şi mă îndreptam spre Obor. Lângă mine se afla o femeie la vreo 50 de ani, cu privirea tristă şi basma neagră. La un moment dat, s-au apropiat alte doua femei şi s-au uitat la ea vreo câteva secunde, după care una dintre ele a întrebat:

– Buna ziua. Vă văd supărată, aţi avut vreun necaz.
Ea se uita mirată la ele şi le răspunde dureros de sincer.
– Da… Mi-a murit fiul.
Şi a lăsat privirea în jos.
– Îmi pare rău… fiţi tare. Dumnezeu vă v-a ajuta…
– Da… aşa e…, a spus femeia tristă.
În acel moment, cealaltă scoate o revistă din sacoşă şi i-o întinde. Observ că era „Turnul de veghe”, revista de propagandă a Martorilor lui Iehova.
– Luaţi această revistă (şi i-o pune în mână). Aici vă învaţă despre Dumnezeu.
Acum, femeia a fost pusă într-o situaţie jenantă… Dacă refuză, poate jignea pe cineva care îi adresa-se câteva cuvinte de alinare… dacă acceptă, poate îşi jignea religia ei. A întrebat:
– De la ce religie sunteţi?
– Martorii lui Iehova(a fost răspunsul).
Şi de aici începe circul.
– Da… mulţumesc, dar nu vreau. Vin de la biserică. Mă rog la Dumnezeu… (primul refuz)
– Luaţi-o totuşi, vă v-a ajuta să îl găsiţi pe Dumnezeu(căci doar numai în acea reviste putea exista Dumnezeu – aberaţie ehovistă, lipsită de logică)
– Nu… mulţumesc… (al doilea refuz)
– Uitaţi… scrie şi despre Isus.(am scris Iisus cu un singur „i” pentru a reda exact cum a fost pronunţat de imbecili)(Au băgat ceva nume comune, deşi ei neagă divinitatea Fiului, pentru a atrage sufletul omului spre un sunet care pare ceva cunoscut!)
Femeia cu revista în mână, cu mâna întinsă de o jumătate de minut…
– Nu… mulţumesc. Nu am timp (al III-lea refuz)
(şi alte scuze penibile, de parcă ea trebuia să îşi ceară scuze)
Deja începusem eu să mă enervez aşa că intervin:
– Mă scuzaţi! Daţi-mi mie revista.
Imediat s-au reorientat către noua victima (eu) şi au lăsat-o pe femeie în pace.
– Aa, uitaţi că o vrea baiatu…
– Da. O vreau pentru a o pune la primul coş de gunoi. Profitaţi de suferinţa oamenilor să le băgaţi pe gât revista.
– Dar noi nu profităm de nimeni(prostie spusă din inima, căci ei profit de oameni, deşi eu nu am spus că profită de oameni, de cineva, ci de ceva, de suferinţa lor)… Dacă nu o vroia nu o lua.
– Şi faptu că v-a refuzat de 3 ori ce înseamnă?
Iau revista şi mă îndrept spre uşa de coborăre din partea opusă.

Istorie reală care reprezintă insistenţa sectarului de a aduce încă un membru bisericii sale! La adevărata credinţă nu e nevoie de forţă. Hristos nu a venit să bage pe gât învăţătura sa! Numai acea învăţătură care este greşită este semănată cu forţa. Martorii lui Iehova atrag numai oameni cu 1/2 neuroni şi îl spală şi pe ăla. Aş dori ca societatea noastră să-i extermine pe aceşti păduchi care sug seva societăţii. Nu vedeţi că au timp să se plimbe şi să împartă “turnul de veghe ” în loc să-şi câştige cinstit existenţa? Cât timp trebuie să-i mai tolerăm? Sper să nu ajungem ca în situaţia Irlandei!

Stimaţi creştini ortodocşi nu uitaţi de credinţa noastră străbună! Nu că vechimea spune valoarea. Căci şi aceasta ar fi ceva adevărat. Dar istoria ne dă adevărul. Arborele ruperii de Biserica Mamă, mai întâi în 1054 a Catolicismului şi apoi de la aceştia încă a multor altora ne vorbeşte despre adevăr. Priviţi istoria şi nu ascultaţi marorii minciunii. Sunt o credinţă a stăpânirii. Slava deşartă a conducătorului este credinţa acestei religii! Câţi mai mulţi martori adunăm cu atât suntem mai puternici. Sa uitat de partea sufletească. Singurul scop ascuns este acela de a-şi mări rândurile dar niciodată nu vor recunoaşte acest lucru; nu din rea voinţă, ci pentru ca pur şi simplu sunt şi ei manipulaţi după o Biblie modificată.

Aşi vrea tot aici să menţionez mijlocul de manipulare folosit de secte pentru a duce în eroare sufletul credincioşilor. Autoproclamaţii “Martorii lui Iehova” folosesc cea mai eficientă tehnică de manipulare, şi anume cea pe cale vizuală; imaginile sunt informaţiile pe care creierul uman le asimilează cel mai repede şi pe perioade foarte lungi. “Martorii” folosesc această tehnică, inconştienţi fiind de acest lucru. Veţi putea observa ce poziţie academica iau când stau de vorbă cu o persoană, cum ţin în mână o carte (în aşa fel încât subiectul să poată să citească şi să-şi imprime singur informaţia), în publicaţiile lor, cele mai multe imagini au câte un om cu o Biblie în mână şi multe alte jocuri.

Viziunea lor asupra Bibliei nu ştiu dacă e chiar atât de reală dar la sigur este extrem de îngustă şi niciodată nu acceptă argumente care contrazic ideologia lor, chiar dacă sunt relevante, pentru că ei trebuie să-şi menţina o idee cu orice preţ. Altfel vor da dovadă de nestatornicie în credinţa lor. De aceea uneori, chiar dacă argumentul lor este de prost gust, ei rămân la el pentru a arăta statornicia lor în propria prostie. Martorii lui Iehova provin de regulă tot din “martori” sau din rândurile celor care nu au citit Biblia la viaţa lor şi când li se deschide Biblia martorilor citesc o Biblie DEJA modificată şi aceea o vor susţine toată viaţa lor. Sunt ca şi nişte roboţi programaţi după un program codac, afară de care nu există nimic. Dacă în acel program încerci să introduci alte date, care par a fi mai reale se dă programul peste cap şi se necesită corectarea programului de către Pastor. Căci acea infomraţie în capul martorilor este pusă de un bun calculat în ale ereziei!

Eu, ca şi simplu creştin ortodox aşi prefera mai mult să am o discuţie cu un beţiv, curvar, hoţ (căci unii ca aceştea se mai pot întoarce de la ale lor) decât cu un eretic!

NU TREBUIE SA IMPORTAM SI PORCARIILE SI SCURSURILE SOCIETATII AMERICANE !!! CACI ASTA SUNT IEHOVISTI DIN ZILELE NOASTRE!!!! Priviţi imaginele prezentate de ei şi vedeţi în ce visuri trăiesc şi ce aşteaptă ei de la a doua venire a lui Hristos. Vor fi primii dezamăgiţi de criteriul celei de a doua venire. Aşadar să avem grijă ca acele ciuperci care sunt otrăvitoare să nu împrăştie în sufletul nostru otrava care distruge apoi sufletul.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie