Reprezentantul lui Obama in relatiile cu musulmanii, si-a preluat functia (depunand juramantul pe Coran)

0
1080
Reprezentantul lui Obama în relaţiile cu musulmanii, şi-a preluat funcţia (depunând jurământul pe Coran)
Reprezentantul special american în relaţia cu comunitatea musulmană, Farah Pandith, şi-a preluat oficial mandatul, angajându-se să consolideze legăturile cu lumea musulmană, pentru a veni în sprijinul rezolvării problemelor cele mai presante: extremismul şi sărăcia.
Secretarul de stat Hillary Clinton, „mi-a cerut să găsesc modalităţi prin care sa construim parteneriate puternice şi sa cream noi relaţii cu organizaţiile (musulmane)”, a declarat doamna Pandith după depunerea jurământului pe Coran, promiţând să-şi îndeplinească misiunea.
„Sub conducerea Secretariatului Clinton, Departamentul de Stat redefineşte modul prin care va trebui să lucrăm cu comunităţile musulmane din întreaga lume”, a adăugat aceasta.
Doamna Pandith, care a imigrat de copil în Statele Unite, din Srinagar, capitala de vară a Kashmirului indian, a promis să colaboreze cu comunităţile musulmane în abordarea problemelelor „cele mai urgente”, cu care acestea se confruntă.
Doamna Clinton, la rândul său, a indicat faptul că rolul reprezentantului nu se va limita doar la probleme ca „terorismul” sau „extremismul”. Acesta va interveni, de asemenea, asupra a „tot ceea ce avem în comun si ne dorim pentru viitorul copiilor noştri” a spus ea, citând sărăcia sau schimbările climatice.
Doamna Clinton a adăugat că reprezentantul va lucra, de asemenea, pe tema „preocupărilor specifice comunităţilor musulmane”, cum ar fi „tinerii musulmani din Europa, care se simt marginalizaţi şi deconectaţi de la societate”.
Într-un discurs pe larg, ţinut în Cairo, în iunie anul trecut, Preşedintele Barack Obama a promis „un nou început (prospeţime)” în relaţiile dintre Statele Unite şi lumea musulmană.
www.lacasuriortodoxe.ro