O istorioară tristă despre cancerul de sâni

0
3090

O istorioară tristă despre cancerul de sâni

“Dacă eşti femeie, precis te va interesa acest mesaj. De aceea ţi-l postez aici… Dacă eşti bărbat, cu siguranţă există o femeie IMPORTANTĂ în viaţa ta, de aceea acordă un moment citirii acestui mesaj şi fă ceea ce crezi că trebuie pentru a o informa…->

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Un bărbat frumos de vârsta mijlocie întră într-o cafenea şi se aşează. Înainte sa comande, observa ca un grup de tineri de la o masa vecina il batjocoresc… Dintr-un motiv anume, avea prins pe spatele sacoului o fundita roz… O vreme, barbatul ii ignora, dar insistenta batjocurii vecinilor incepu sa-l deranjeze. Privi intens catre unul dintre tineri, iar cu aratatorul mainii indica spre spatele sacoului, spunand: „Acesta?”. Odata cu aceasta miscare, tot grupul izbucni in ras… Tanarul caruia ii fu adresata intrebarea zise:
– Scuza-ne, dar spuneam ca esti tare amuzant cu aceasta fundita roz de pe spatele sacoului tau.
Cu un gest linistit, barbatul facu un semn, invitandu-l pe tanar la masa lui. Desi se simtea putin ciudat, tanarul se apropie si se aseza la masa. Cu voce calma, barbatul ii spuse:
– Port aceasta fundita pentru a trage un semnal de alarma in privinta cancerului la san. O port in cinstea mamei mele.
– Regret, prietene, mama dumneavoastra a murit de cancer la san?
– Nu. Ea este sanatoasa, pieptul ei m-a alaptat cand eram bebelus, mi-a fost adapost cand ma temeam si cand eram singur, in toti anii copilariei.
– Inteleg, spuse celalalt…
– De asemenea, port fundita in onoarea sotiei mele, continua barbatul.
– Si ea este sanatoasa?
– Desigur, pieptul ei a fost sursa de dragoste pentru noi toti. Sanii ei au alaptat-o pe minunata noastra fiica de 23 de ani. Ii sunt recunoscator si pentru sanatatea lor.
– Inteleg si banuiesc ca purtati fundita si in cinstea fiicei dumneavoastra.
– Nu. Pentru fiica mea este prea tarziu, a murit de cancer la san cu o luna in urma.. Probabil si-a inchipuit ca este prea tanara sa aiba cancer, de aceea, cand a descoperit un nodul la san, l-a ignorat. S-a gandit ca, din moment ce nu o deranja, si nu o durea, nu avea de ce sa se ingrijoreze.
Incurcat si rusinat, tanarul ii spuse:
– Regret nespus, domnule.
– Dar port cu mandrie fundita in amintirea fiicei mele, spuse barbatul. Imi da ocazia sa vorbesc si cu alti oameni. Seara, cand te vei intoarce acasa, vorbeste-le despre asta sotiei, fiicelor, prietenelor…
Poftim…, adauga barbatul, in vreme ce scoase din buzunar o fundita roz pe care o dadu tanarului.
Celalalt o lua, il privi ridicand capul si-l ruga:
– Puteti sa ma ajutati sa o prind?

********************************************************************************************************

Dacă le iubeşti cu ADEVĂRAT, încurajează toate femeile pe care le cunoşti să îşi facă periodic autoexaminarea şi cel puţin o dată pe an o mamografie…”.

Mai jos vă acordăm metodele examinării:

1. 2. 3. 4.

5. 6. 7. 8.

9. 10. 11. 12.

13. 14.

(pentru o mai bună vizualizare a fiecărei imagini în parte: click pe poză pt zoom)

Material prelucrat de: Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologiei