Iusuf Muurat: „Libertatea religioasa de aici nu o întâlnim în alte state din UE”

0
684
Iusuf Muurat: „Libertatea religioasă de aici nu o întâlnim în alte state din UE”
Iusuf Muurat afirmă că Muftiatul nu are banii pe care îi au fundaţiile islamice de la noi. El spune că adepţii Islamului nu au nicio îngrădire legislativă pentru a-şi practica credinţa pe teritoriul ţării noastre, lucru care nu se întâmplă în Occident.
Musulmanii care s-au născut pe teritoriul României, respectiv în Dobrogea, păstrează şi respectă învăţăturile teologice ale unei şcoli islamice moderate, şcoala hanefită. Liderul lor spiritual, Muftiul Iusuf Muurat, se declară mulţumit, în numele celor pe care îi păstoreşte, de nivelul libertăţii religioase din ţara noastră. Mai mult, Iusuf Muurat a spus, „La masa Adevărului”, că această libertate nu este atât de extinsă în alte state ale Uniunii Europene.
El susţine că sporirea numărului musulmanilor din România după 1990 este, pe de o parte, îmbucurătoare pentru credincioşii islamici dar, pe de altă parte, poate fi îngrijorătoare pentru anumite instituţii ale statului. Aceasta din cauza faptului că mulţi dintre musulmanii veniţi în ţara noastră se îndreaptă spre fundaţiile islamice care ignoră statutul Muftiatului de unică structură a cultului recunoscută de statul român. Fundaţiile respective sunt finanţate din străinătate şi refuză sau evită să aibă o relaţie transparentă cu Muftiatul, promovând învăţăturile şi obiceiurile din unele state islamice.