Arhim. NICODIM (Vulpe) – Doctor Honoris Causa

0
2423
Arhim. NICODIM (Vulpe) – Doctor Honoris Causa
La 17 septembrie 2009, în catedrala „Sf. Nicolae” din or. Orhei, Arhimandritul NICODIM (Vulpe), Blagocinul Bisericilor din Orhei a primit onorificul titlu de „Doctor Honoris Causa”. Titlul dat a fost conferit Sfinţiei Sale de către Preşedintele Academiei Internaţionale pe lângă O.N.U., Secţia din Republica Moldova, academician Prof. Univesitar, Victor Borşevici , atât pentru activitatea fructuoasă în domeniul informatizării procesului de editare a cărţilor de slujbă şi zidire sufletească şi a calendarelor creştin-ortodoxe, cât şi pentru lucrul de organizare şi planificare a loturilor de ajutor umanitar pentru Spitalul Republican, Spitalul de Oncologie, Casa de copii „Coţaga”, Spitalul raional Orhei.
În discursul său, preşedintele Academiei, Dl. Victor Borşevici, a menţionat faptul că titlul dat este acordat pentru al doilea slujitor al Bisericii Ortodoxe, primul fiind regretatul, trecut către Domnul, Prea Fericitul Părinte Patriarh Alexie al II-lea. „Diploma de Doctor Honoris Causa, reprezintă un simbol de adâncă recunoştinţă Preacuviosului Părinte Nicodim, pentru activitatea sa prodigioasă de savant şi persoană public remarcabilă în domeniul promovării valorilor umanitare de nivel interanţional în Republica Moldova”, a accentuat Dl. Victor Borşevici în cuvântul său!
Biroul de Presă a Blagociniei Orhei

P.S. Din partea administraţiei sitului ortodoxia.md, Prea Cuvioase Părinte Nicodim, vă aducem cele mai sincere felicitări, mulţumindu-vă sincer pentru toată activitatea Dvs., rodnică! Să vă răsplătească Stăpânul nostru ceresc!