86% dintre musulmanii francezi se declara impotriva voalului musulman (sondaj)

0
690
fata musulmanca
86% dintre musulmanii francezi se declară împotriva voalului musulman (sondaj)
Marea majoritate (86%) dintre musulmanii francezi se declară împotriva unei legi care reglementează purtarea voalului complet – se arată într-un sondaj realizat de un site de informaţii francez, citat de La Croix. 59% dintre aceştia consideră că purtarea voalului complet este o poruncă a Coranului, însă, un mare procentaj (de 77%) respinge această idee, considerând că femeile care poartă voalul se simt „constrânse”.
Pentru 54% dintre respondenţi, voalul complet este „semnul distinctiv al unui angajament religios”. 35% îl asociază cu o practică culturală, iar 9% cu „o cerere de natură politică”.
Întrebaţi cum le văd pe femeile musulmane franceze care poartă „voalul vomplet în Franţa anului 2009”, 63% dintre respondenţi au declarat că aceasta situatie reprezintă o concepţie „culturală a pudorii sexului feminin”, 14% văd în acestea nişte „sectante”, 9% „retrograde” şi 4% ca pe niste femei asuprite.
În cele din urmă, 80% dintre persoanele interogate doresc crearea unei misiuni parlamentare pe tema voalului ca „stigmatizare a Islamului”, 15% consideră că este o mişcare „inutilă” şi 5% „utilă”.
Studiul a fost efectuat prin Internet, pe un eşantion de „1545 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, din toate păturile socio-profesionale, culturale şi de cult care compun astăzi comunitatea franceză musulmană”, spun administratorii aceluiaşi site.
www.lcasuriortodoxe.com