„Toleranţa faţă de alte credinţe este cheia în lupta împotriva extremismului din Rusia”

0
790
„Toleranţa faţă de alte credinţe este cheia în lupta împotriva extremismului din Rusia”
Promovarea toleranţei faţă de oamenii de alte credinţe este o sarcină majoră în această activitate extremistă care are loc în Rusia de astăzi, a spus Preşedintele Dimitri Medvedev. „Totul rămâne, în continuare, foarte complicat în lume. Există conflicte etnice şi religioase. Din păcate, o creştere a sentimentelor extremiste se poate observa în mai multe regiuni de pe planetă. Şi, spre regretul nostru, organizaţiile extremiste au fost destul de active în Rusia”, a declarat Medvedev în cadrul unei întâlniri cu muftii din această ţară, astăzi, miercuri 15 iulie 2009.
Extremiştii folosesc diferite sloganuri – atât islamice cât şi non-islamice, care nu au nimic de a face cu credinţa lor, a spus preşedintele.
„Cu toate acestea, factorul este destul de complex. El destabilizează situaţia din ţara noastră.
In mod cert, trebuie să îl avem în vedere şi să luăm toate măsurile necesare pentru a îl neutraliza. Ţinând cont de aceste condiţii, devine crucial ca sarcina noastră comună să fie răspândirea ideilor de toleranţă faţă de oamenii de alte credinţe şi, în general, să tratăm cu atenţie valorile spirituale şi tradiţiile, precum şi diversitatea culturală a popoarelor care trăiesc în ţara noastră multietnică”, a spus acesta.