Rusii beau îngrijorator de mult

0
813
Ruşii beau îngrijorător de mult
Preşedintele rus Dmitri Medvedev a remarcat, ieri, în timpul unei întâlniri cu ministrul sănătăţii, Tatiana Golikova, că cetăţenii săi beau mai mult decât în anii ‘90 după căderea URSS, relatează agenţia Ria Novosti. „Noi bem mai mult decât în anii ’90, când vremurile erau dure. Trebuie pregătit un program consecvent şi luate măsuri în acest sens”, a atenţionat liderul rus.
Declaraţiile preşedintelui vin pe fondul unui raport efectuat de Camera civică rusă şi publicat la mijlocul lunii iunie care arată că abuzul de alcool ucide o jumătate de milion de persoane în fiecare an în Rusia, cu urmări grave asupra speranţei de viaţă a oamenilor. Aceasta din urmă ajung, astfel, să fie inferioară celei din ţări sărace ca Bangladesh sau Honduras.
Cu doar o zi în urmă, şi fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov avertizase, cu ocazia unei apariţii televizate, că ţara sa este în prag de „catastrofă” în materie şi că este necesară o „serioasă campanie” contra alcoolismului.
Speranţa de viaţă pentru populaţia rusă, care totalizează peste 140 de milioane de persoane, este de 59 de ani pentru bărbaţi şi 72 de ani pentru femei în Rusia, potrivit unui studiu publicat în 2007 de revista medicală britanică The Lancet.
www.libertatea.ro