Deputatii Dumei de Stat a Federatiei Ruse au propus limitarea reclamei aborturilor

0
774
Deputaţii Dumei de Stat a Federaţiei Ruse au propus limitarea reclamei aborturilor
Deputaţii fracţiunii „Rusia Unită” (Единая Россия), au introdus pentru analize în palata inferioară legea „Despre reclame”, conform căreia, agenţiile de reclamă sunt obligate de a menţiona despre urmările nefaste ale abortului asupra organismului mamei. Mai mult ca atât, din conţinutul acestor reclame s-a propus excluderea menţiunii conform căreia, procedura de abortare este în afara oricărui pericol pentru organismul mamei, fiind de fapt doar o simplă intervenţie chirurgicală.
După cum a declarat unul dintre autorii proectului de lege, Victor Zvanghelischii, colaboratorii a numeroase clinici particulare, ce prestează servicul dat, de a omorî pruncii, nu sunt cointeresaţi ca clienţii lor să afle despre urmările nefaste ale abortului. „Pentru clinicile de acest gen, operaţia dată este – doar o simplă afacere, iar reclama, insuflă femeilor tinere că acestea nu vor avea probleme cu întreruperea sarcinii”, a adăugat deputatul.
Totodată, acesta a prezentat datele statisticii oficiale, conform căreia, în Rusia se efectuiază mai bine de 300 de aborturi în oră. Acesta afirmă că după aceste date, Rusia ocupă primul loc în lume. Deputatul dispune de informaţii, conform cărora, în 2006 au fost abortaţi mai bine de un milion şi jumătate de pruci, pe când în acelaşi an s-au născut doar 1 479 600 de copii.