Biserica Episcopala va accepta episcopii homosexuali

0
708
Biserica Episcopală va accepta episcopii homosexuali
La convenţia Bisericii Episcopale din această lună, episcopii au votat ca rangurile în cadrul bisericii să fie acordate şi homosexualilor şi lesbienelor, subminând astfel un moratoriu adoptat la convenţia de acum 3 ani, prin care se amâna acordarea de titluri bisericeşti indiferent de preferinţele sexuale, scrie The New York Times.
Rezoluţia adoptată a fost formulată astfel încât să permita diocezelor să ia în considerare candidaţi homosexuali, însă nu obligă toate diocezele să facă acest lucru. O măsură similară a fost adoptată duminică de celălalt corp legislativ al Bisericii, Camera Deputaţilor Bisericii Episcopale, care este format atât din cler, cât şi din laici. De altfel, măsura adoptată de episcopi va merge la acest for legislativ, iar daca va fi aprobată va spori conflictul din comunitatea anglicană. Aceasta din urma este a treia cea mai mare biserică creştină, iar Biserica Episcopală reprezintă ramura americana a Bisericii Anglicane.
Conflictul cu privire la homosexualitatea în cadrul Bisericii Episcopale a fost urmărit îndeaproape de mai multe biserici protestante foarte divizate în privinţa acestui subiect. Provinciile conservatoare din comunitatea anglicană, în special cele din Africa, au rupt legătura cu Biserica Episcopală în ultimii ani, după ce aceasta l-a acceptat ca episcop pe Gene Robinson in dioceza din New Hampshire, SUA, acum 6 ani. Gene Robinson este primul episcop homosexual declarat.