Biserica anglicana a inventat cununia-botez

0
1158
Biserica anglicană a inventat cununia-botez
Biserica anglicană a anunţat in urma cu cateva ore, astăzi joi 23 iulie 2009, că de acum va permite credincioşilor săi să se căsătorească „în faţa lui Dumnezeu, simultan cu botezul copilului (sau copiilor) născut(i) în afara căsătoriei”. Biserica anglicană „consideră căsătoria ca fiind cel mai bun mediu pentru relaţiile sexuale şi cel mai bun cadru pentru creşterea copiilor. Acest lucru nu s-a schimbat”, a declarat un purtător de cuvânt al Bisericii.
Decizia Bisericii anglicane de a oficia Cununia-Botez, „vine ca răspuns la exigenţele vremurilor noastre. Biserica trebuie să le răspundă celor care vin la păstor în acest moment-cheie din viaţa lor, fără să stea si sa le judece trecutul, primindu-i cu toată deschiderea necesară, incat sa le ofere un nou drum spre viitor”, a spus el.
Cuplurile se pot prezenta la biserica lor, în vederea oficierii căsătoriei, apoi isi boteaza şi copilul (sau copiii). De asemenea, ei înşişi se pot boteza în cazul în care nu erau până în acel moment.
Interesându-ne de unde această nouă problemă am aflat relativ uşor.
Un sondaj realizat recent în Marea Britanie demonstrează că: „aproximativ 44% dintre copiii născuţi în Anglia sunt născuţi de cupluri necăsătorite.”
Cu toate acestea, unii membri ai clerului, au criticat deja măsura:
„Păcat că nu s-au decis să unească slujba înmormântării bunicii lor, cu taina cununiei”, glumea astăzi, 23 iulie 2009, Episcopul anglican de Fulham (sud-vestul Londrei), in ziarul The Times.