A inceput vizita P.F. Chiril, patriarhul Moscovei si a Întregii Rusii în Patriarhia Constantinopolului

0
1128
A început vizita P.F. Chiril, patriarhul Moscovei şi a Întregii Rusii în Patriarhia Constantinopolului
Vizita începe astăzi, 4 iulie cu Patriarhia Constantinopolului, unde sunt planificate întâmpinarea înaltului oaspete de către Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu, cât şi convorbiri, între ierarhii celor două Biserici Ortodoxe surori. În Biserica „Sfântul Gheorghe” din Cartierul Fanar v-a avea loc Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, care va fi condusă de Patriarhul Chiril şi de Patriarhul Bartolomeu. În aceiaşi zi, în Biserica „Sfinta Irina” din Istambul, în prezenţa celor 2 ierarhi, v-a avea loc un concert, susţinut de Horul Mănăstirii Întâmpinării Domnului din Moscova, condus de N.S. Jila.
Pe teritoriul reşedinţei de vară a Consulatului Federaţiei Ruse din Biuk-Dere, aflat apropierea Istambulului v-a avea loc sfinţirea Bisericii „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”, care a fost de curând reconstruit după ani buni de pustiire.
În programul vizitei au fost incluse vizitarea Catedralei istorice „Sfânta Sofia”, întâlniri cu diferite personalităţi şi lideri religioşi ai Turciei. Vor avea loc şi întâlniri cu creştinii ortodocşi din Rusia, care locuiesc pe teritoriul Turciei, informează Serviciul de Presă a Patriarhiei Ruse.
www.ortodoxia.md