25 mii de oameni în rugaciuni au mers în Drumul Crucii în Eparhia din Ecaterinburg

0
603
25 mii de oameni în rugăciuni au mers în Drumul Crucii în Eparhia din Ecaterinburg
După sfârşitul Serviciului divin săvârşit în Biserica de pe Sânge (Храме-на-Крови), mai bine de 25 mii de oameni au mers Drumul Crucii spre mănăstirea întemeiată pe locul unde au fost înmormântate moaştele Ţarului Nicolai al II-lea şi a familiei sale. Drumul Crucii, încă în întuneric a ieşit pe porţile bisericii. Toţi mergeau cu rugăciuni pe străzile Ecaterinburgului, pe aceleaşi pe care după omorul împăratului au fost distruse şi trupurile acestuia şi a familiei sale şi unde astăzi, permanent se săvârşesc Servicii Divine.
Cele 25 mii de pelerini, au întâlnit răsăritul soarelui în drum, iar primele raze ale soarelui au fost întâmpinate deja la hotarele mănăstirii.
Omorul familiei împărăteşti săvârşit de comuniştii şi ateiştii ruşi, sub tăcerea poporului rus a devenit o povară greu de dus pentru creştinii ruşi de azi. Cei ce azi merg în Drumul Crucii resimt acest păcat al părinţilor lor, drept o mustrare pentru conştiinţa lor. Pocăinţa în păcatul dat astăzi devine un simbol al reunirii tuturor cetăţenilor ruşi, ce meditează atent asupra trecutului întunecos.
Din 2000, în locul distrugerii rămăşiţelor familiei împărăteşti se înalţă o mănăstire, în cinstea acestora. Astăzi, aceasta numără 7 biserici, în fiecare dintre acestea înălţându-se rugăciuni către Stăpânul, săvârşindu-se Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Mănăstirea dată în aceste zile atrage mii de pelerini, care doresc să se atingă de sfinţeniile de aici şi de Crucea, care a fost ridicată în memoria Familiei Împărăteşti.