Studiu asupra relaţiilor sexuale de dinainte de căsătorie, în SUA

0
483
Studiu asupra relaţiilor sexuale de dinainte de căsătorie, în SUA
Conform unui sondaj derulat în SUA, 83% dintre părinţi consideră importantă ideea conform căreia copiii lor ar trebui să aibă relaţii sexuale doar după căsătorie, cu perechea lor. Studiul efectuat de Zogby, demonstrează că părinţii, în majoritatea lor, doresc pentru copii o educaţie sexuală bazată pe abstinenţă până la căsătorie. 78% dintre părinţi consideră că în timpul orelor de educaţie sexuală din şcolile publice americane ar trebui să se pună mai mult accent pe promovarea abstinenţei, decât pe utilizarea diferitelor anticoncepţionale.
Sondajul, realizat la comanda Asociaţiei Naţionale de Educare pentru Abstinenţă din SUA (NAEA), scoate în evidenţă faptul că atunci când părinţii au ajuns să cunoască ce înseamnă educaţia în sensul abstinenţei sexuale, faţă de ce se predă în mod uzual la cursurile de educaţie sexuală, sprijinul lor în favoarea educaţiei bazate pe abstinenţă a crescut de la 40% la 60%, în timp ce sprijinul pentru programa actuală a scăzut de la 50% la 30%.
Rezultatele studiului au fost publicate tocmai în momentul în care foruruile legislative, federale şi locale, au în dezbatere fondurile care urmează a fi alocate pentru educaţia sexuală în şcolile pubice. În ceea ce priveşte opinia părinţilor, legată de împărţirea fondurilor pentru educaţie sexuală, 59% dintre ei au fost de acord pentru alocarea mai multor fonduri în scopul educaţiei bazate pe abstinenţă, în timp ce doar 22% au fost pentru mai mulţi bani alocaţi în scopul educaţiei sexuale actuale, bazate pe contracepţie.
Având în vedere rezultatele sondajului, Valerie Huber, director executiv al NAEA, a spus că: „aceste rezultate arată clar faptul că educaţia bazată pe abstinenţă se bucură de un sprijin larg din partea persoanelor adulte. Acest tip de educaţie încearcă să educe adolescenţii, să cultive relaţii sănătoase şi sa-şi dezvolte autocontrolul, să aibă mai multă grijă în abordarea unei relaţii. În timp ce educaţia bazată pe abstinenţă a fost continuu defăimată de către inamicii ei, noi am fost tot timpul convinşi de faptul că părinţii vor opta în majoritate pentru aceasta. Totul a constat, de fapt, într-o informare corectă şi coerentă asupra educaţiei bazate pe abstinenţă, care incorporează cele mai elementare norme de bun simţ. Ştiam că vom reuşi astfel”.
În cadrul aceluiaşi studiu, s-a arătat că părinţii sunt de acord în proporţie covârşitoare cu ideea că aceste programe educaţionale bazate pe abstinenţă permit o abordare a subiectelor legate de contracepţie, ţinându-se cont şi de vârsta tinerilor. În acest sens se poate vorbi de abstinenţă ca fiind preferabilă oricăror metode de contracepţie. În acelaşi timp, majoritatea părinţilor (93%) au spus că doresc o informare a copiilor lor în ce priveşte limitările prezervativului în domeniul bolilor cu transmitere sexuală sau faptul ca protecţia nu e 100% nici pentru cazul sarcinilor nedorite.
Majoritatea părinţilor resping educaţia sexuală practicată actual în şcolile publice, care se concentrează exclusiv pe promovarea contracepţiei şi neânfrânarea poftelor trupesti. 66% dintre părinţi consideră că ideea abstinenţei îşi pierde consistenaţa în cazul în care mesajul promovat este de a încuraja contracepţia în toate formele sale.
tainacasatoriei.wordpress.com