Sectantii în Guiana Franceza au primit ani buni pentru exorcizm

0
2546
Sectanţii în Guiana Franceză au primit ani buni pentru exorcizm
Sectanţii din Guiana Franceză au primit ani buni de închisoare pentru faptul că în urma exorcizărilor făcute de aceştia, un tânăr şi-a pierdut viaţa. Patru membri ai sectei „Biserica cerească a lui Hristos”, au fost juduecaţi de curând pentru 12 ani privaţiune de libertate, fiind recunoscuţi drept vinovaţi pentru moartea premeditată a unui tânăr de 15 ani, Roger Bosse, în 2005.
În timpul judecăţii, mama tânărului a relatat că fiul său suferea de epilepsie şi era bolnav psihic. După ce şi-a adus fiul în sectă, „preoţii” au convins-o că fiul său este îndrăcit. Expertiza a dovedit că sectanţii timp de 3 zile au bătut crunt tânărul cu diferite curăli şi vergi. După aceasta Roger a fost legat de o cruce, petrecând astfel 2 zile, decedând de asfixiere.
Secta cu denumirea „Biserica cerească a lui Hristos” a fost întemeiată în 1947 de către un lemnar african. Sistemul convingerilor religioase a urmaşilor acestei secte reprezintă un conglomerat de idei din ideologia creştină şi diferite credinţe ale poporului „ioruba”.
www.sedmitza.ru