Sarkozy a comparat purtarea voalului musulman cu robia

0
542
Sarkozy a comparat purtarea voalului musulman cu robia
Voalul musulman (burqa şi nikab), care acoperă faţa nu este salutat în Franţa, deoarece simbolizează supunerea femeii, a anunţat de curând preşedintele acestei ţări, Nicolas Sarkozy. „Noi nu ne putem smeri cu faptul că în ţara noastră sunt femei, care se află sub plasă, ca după gratiile închisorii, care sunt desprinse de la viaţa socială şi sunt lipsite de dreptul de a fi individuale”, a menţionat acesta în timpul unei cuvântări ce a avut loc în Parlamentul Ţării.
După părerea sa, „parandjaua – nu este o manifestare a religiozităţii, ci a robiei”. În acelaşi timp, preşedintele Franţei a îndemnat la toleranţă faţă de musulmani din Franţa, faţă de tradiţiile acestora şi de asemeni a îndemnat la abţinerea de la o luptă incorectă faţă de islam.
Ceva mai devreme, o grupă de legislatori au propus de a studia, dacă este o încălcare a principiilor sociale purtarea parandjalei sau nu. Cu câţiva ani în urmă, în Franţa a fost primită legea, conform căreia se interzice simbolica religioasă în instituţiile de menire socială.
www.interfax-religion.ru