Preot ucrainean suspendat pentru „huliganism pe internet”

0
638
Preot ucrainean suspendat pentru „huliganism pe internet”
Egumenul Feognost (Puşcov), cu nickname-ul abbatus_mozdok, cunoscut în comunitatea internaută pentru textele sale scandaloase, a fost suspendat de la îndatoriri clericale. Decizia a fost luata de Consiliul Eparhial. Conform Serviciului de Presă al Eparhiei, Egumenul Feognost „este un cunoscut golan al Internetului” şi a trebuit să fie suspendat de la îndatoririle sale clericale, până când „patima se va vindeca.”
„Egumenul Feognost a fost suspendat de la exercitarea funcţiilor sale clericale pentru exprimarea unor cuvinte pătimaşe şi lipsite de pietate, pentru comportament deviant de la serviciul divin”, au adăugat Serviciile de Presă.
Biserica Ortodoxă Rusă a amintit în mai multe rânduri, anterior, că discuţiile „în glumă” şi „ironice” sunt practicate frecvent de unii preoţi ortodocşi pe blog-uri şi pe forumurile existente pe Internet.
„Dacă nu putem vorbi unul cu celălalt şi transformăm Internetul într-o adevărată mlaştină a nickname-urilor, atunci suntem martorii unei boli grave a vieţii spirituale”, spunea cu ceva timp în urmă Arhipăstorul Vsevolod Chaplin, din Departamentul Biserică şi Societate.
www.lacasuriortodoxe.com