Michael Jackson va fi înmormantat dupa obiceiul musulman

0
970
Michael Jackson va fi înmormântat după obiceiul musulman
Cunoscutul cântăreţ, supranumit „regele muzicii pop” v-a fi înmormântat conform obiceiului musulman. Acesta a plecat din viaţă vineri, 26 iunie la doar vârsta de 50 de ani. În noiembrie, a anului trecut, revista britanică „Sun” a informat despre faptul că cântăreţul a primit islamul, schimbându-şi numele după mainiera acestei religii în Mihael, în cinstea unuia dintre îngerii lui Allah. Până atunci, cântăreţul a profesat cultul şi învăţăturile sectei „Martorii lui Iehova”.
Chiar dacă trupul său a fost deja dat familiei, până la moment familia nu a făcut declaraţii despre ziua şi locul unde vor avea loc funeraliile. Şi aceasta cu toate că conform tradiţiilor musulmane, omul trebuie înmormântat în decurs de 24 de ore. După părerea liderilor religioşi musulmani, când este vorba de nişte oameni recunoscuţi la nivel mondial, sau în cazul când este necesar timp pentru anumite cercetări, se admite ca timpul dat să fie depăşit, pentru a nu da motiv certurilor s-au pentru a încorda situaţia.
Moartea sa
Conform datelor preliminare, Michael Jackson a murit din cauza unui stop cardiac provocat de un amestec de şapte medicamente, calmante şi antidepresive, potrivit celor mai recente informaţii publicate de presa americană, preluată de Mediafax.
Decesul superstarului american, în vârstă de 50 de ani, a fost pronunţat joi seară, la ora 21:26 GMT (00.26, ora noastră), după ce şi-a pierdut cunoştinţa şi a intrat în comă profundă, în reşedinţa sa din Holmby Hills, din statul California.
Publicaţia americană Life & Style susţine că Michael Jackson era dependent de o serie de medicamente prescrise de medicii săi. O sursă a declarat că „Regele muzicii pop” lua multe medicamente, inclusiv antidrepresivele Xanax şi Zoloft, dar şi calmantul Demerol, cu patru săptămâni înainte de a muri, iar decesul său a fost provocat de o supradoză de medicamente care i-au provocat un stop cardiac şi respirator.
Activitatea şi viaţa
Michael, urma să revină pe scenă luna viitoare pentru o serie de concerte. Primul urma să aibă loc la Londra la 13 iulie. El a efectuat în acest scop o serie de repetiţii în ultimele două luni.
Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958. Al şaptelea membru al familiei Jackson, a debutat în cariera muzicală de la vârsta de 11 ani ca membru al formaţiei The Jackson 5 şi a început cariera solo în 1971 în timp ce era încă un membru al grupului.
Cunoscut ca şi Regele Muzicii Pop, în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cel mai bine vândute albume din întreaga lume. La începutul anilor 1980, el a devenit o figură dominantă în muzica pop şi primul artist Afro-American la MTV. Popularitatea video-urilor lui difuzate la MTV, cum ar fi „Beat It”, „Billie Jean” şi Thriller a transformat muzica video într-o formă de artă şi un instrument de promovare ajutând relativ un nou canal la faimă.
Cu un scenariu de muzică şi clipuri video, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, ca robotul şi moonwalk-ul.
Albumul său „Thriller” a fost introdus în cartea Recordurilor Guiness drept cel mai bine vândut disc din lume a toate timpurile şi a toată lumea.
www.ortodoxia.md