Marea Britanie continuă ofensa împotriva creştinismului

0
609
Marea Britanie continuă ofensa împotriva creştinismului
La cererea ateiştilor în Marea Britanie se poate aproba legea care va cere ca de pe pereţii şcolilor sau a spitalelor şi a altor locuri publice să se îndepărteze orice insignă creştină. Acest nou basm despre egalitate care urmează să fie aprobat de către Parlamentul ţării a stârnit reacţia negativă a creştinilor din ţară. Ei sunt îngrijoraţi de faptul aprobării acestui proiect de lege care poate duce la situaţia neplăcută când şcolile şi spitalurile care sunt întreţinute din contul Bisericii Catolice s-au a altor culte creştine vor fi obligate să-şi scoată crucile de pe pereţi, doar pentru plăcerea ateiştilor, relatează revista „The Catholic Herald”.
Conform proiectului de lege dat, dacă cineva care nu este creştin şi va considera înjositor pentru demnitatea sa Crucea s-au alt simbol religios, acesta v-a fi în drept să dea în judecată organul de conducere a instituţiei date.
Episcopii catolici deja şi-au expus oficial punctual de vedere, depunând plângere la guvern. După părerea acestora, proiectul de lege pune Biserica şi creştinii „într-o situaţie nemaipomenit de critică”, deoarece „elementara mărturisire a credinţei sale, chiar la un nivel simplu, la nivelul obiectelor sfinte poate fi definit drept încălcare de lege”.
În adresarea episcopilor de asemeni se menţionează faptul că în Marea Britanie, în ultima perioadă de timp tot mai multe legi apără drepturile homosexualilor şi a ateiştilor, în acelaşi timp, creştinilor limitându-se tot mai mult dreptul la libera conştiinţă şi mărturisire.
www.pravoslavie.ru