Majoritatea sponsorilor creştini din Marea Britanie, necătând la criza mondială îşi continuă activităţile de binefacere

0
681
Majoritatea sponsorilor creştini din Marea Britanie, necătând la criza mondială îşi continuă activităţile de binefacere
Conform unui sondaj recent efectuat în Marea Britanie, 69% dintre creştini, necătând la criza financiară nu şi-au micşorat activităţile de binefacere, iar 16% au mărturisit că dimpotrivă, au mărit cantitatea sumelor pentru acest tip de activităţi. Doar 1%, dintre cei 512 creştini intervievaţi au încetat să se ocupe de ajutorare de la începutul crizei, notează revista de presă birtanică „Christian Today”.
Cei mai darnici dintre reprezentanţii diferitor confesii sau dovedit a fi anglicani: 91% dintre ei au răspuns că în timp de criză, nu mai puţin sârguincios se ocupă de ajutorare. Aceştia sunt urmaţi de catolici, 89% cu indice similare, reprezentanţii bisericii creştine independente – 86%, baptiştii – 82% şi metodiştii – 81%.
Creştinii independenţi sunt în topul celor care caută posibilităţi de a intensifica activităţile de binefacere – dintre aceştia, au reuşit să facă acest lucru aproximativ 24%, ceea ce ar însemna o pătrime dintre toţi.
După părerea Directorului Staţiei Radio creştine „Premier Christian Radio”, care a şi efectuat sondajul, „Acesta este un indiciu foarte bun, al faptului că creştinii din toată ţara se comportă adecvat, faţă de suferinţa fraţilor într-o perioadă grea de criză. Fiind creştini, suntem datori şi mai departe să iubim pe aproapele şi să ne îngrijim de cei ce se află într-o stare problematică”.
Multe organizaţii de binefacere din întreaga lume, inclusiv şi cele creştine nu vor supraveţui, dacă nu vor fi permanent menţinute de sponsori. Ţin să le mulţumesc tuturor, care donează banii de la inima lor, mai ales acum, când Marea Britanie trece printr-o perioadă deloc uşoară de criză, a menţionat Kerridj, directorul Staţiei Radio.
www.pravoslavie.ru