Legalitatea avorturilor este o crimă gravă împotriva umanităţii

0
693
Legalitatea avorturilor este o crimă gravă împotriva umanităţii
Procentul statelor care permit avortul din diverse cauze este prezentat mai jos (în dependenţă de motivaţie): – Salvarea vieţii mamei – 98%
– Protejarea sănătaţii fizice ai mamei – 62%
– Protejarea sănătăţii psihice ai mamei – 50%
– Viol sau incest – 50%
– Dezvoltarea anormală a plodului – 40%
– Cauze sociale sau economice – 29%
– Cererea mamei – 21%
În 4 state din 193 avorturile sunt interzise în totalitate. În 119 state din 193 avorturile sunt permise doar în cazul în care există un pericol pentru viaţa mamei. 60% din state au o legislaţie mult mai restrictivă decât cea a Poloniei. În marea majoritate statele în care avortul este legalizat sunt cele ex-sovietice (printre care se află şi Moldova), cele din fostul lagăr socialist, unele state europene: Suedia şi Austria, de asemenea China, SUA şi Canada. În marea parte a statelor Europei: Germania, Spania, Portugalia, Elveţia nu este permis avortul la cererea mamei. În Irlanda şi Malta avortul este interzis în totalitate.
Cercetările psihologilor sociali demonstrează că lucrurile interzise de lege sunt tratate de cetăţeni ca negative, iar cele legalizate corecte. Legalizarea avorturilor înseamnă acceptarea normalităţii avorturilor de către populaţie. Legea care elimină orice restricţii pentru efectuarea avortului împing femeile să facă un pas negândit. Interzicerea avorturilor va însemna că statul, legislatorul califică avortul nu doar ca un lucru imoral şi periculos pentru viaţa mamei ci şi ca fiind unul nepotrivit pentru o familie şi societate normală.
Limitarea dreptului la avort nu înseamnă limitarea drepturilor ci oferirea unui sprijin şi ajutor femeii. Cercetările psihologice şi experienţa practică demonstrează că începutul perioadei gravidităţii este însoţită de depresii psihologice, care au atât cauze fiziologice provocate de schimbările din organism, cât şi cele sociale, legate de probleme de serviciu, studii, locuinţă etc. Femeile în această perioadă sunt hipersensibile şi capacitatea lor de a lua decizii raţionale este foarte scăzută.
Avortul încalcă un set de drepturi ale omului. El încalcă dreptul omului la viaţă, existenţa copilului fiind în dependenţă de voinţa mamei. Legislaţia liberală înlătură orice responsabilitate pentru decizia luată. Medicii nu oferă nici o informaţie despre dezvoltarea copilului înainte de naştere, despre esenţa operaţiei, iată de ce majoritatea femeilor o consideră drept o simplă operaţie chirurgicală.
Avortul încalcă dreptul tatălui la paternitate, tatăl copilului nenăscut este lipsit de orice drepturi, neavând dreptul să hotărască soarta propriului copil.
tainacasatoriei.wordpress.com