Influenţa religiei în procesul luării de decizii în UE creşte, consideră Patriarhia Moscovei

0
699
Influenţa religiei în procesul luării de decizii în UE creşte, consideră Patriarhia Moscovei
Biserica Ortodoxă Rusă consideră că factorul religios va juca un rol semnificativ în viitoarea politică a Uniunii Europene. „Există un mare potenţial în acest sens”, a spus reprezentantul Bisericii Ruse la Organizaţiile Internaţionale Europene, prot. Antonii Iliin, în interviul publicat de ziarul – NG Religii, de miercuri.
Potrivit acestuia, „există un numar destul de mare de adepţi ai secularizării în Uniunea Europeană, dar ei nu sunt o majoritate. Mai ales astăzi, când două mari ţări cu o cultură Ortodoxă, Bulgaria şi România, se află în Uniunea Europeană”.
„Să ne amintim şi de milioanele de ruşi şi vorbitori-ruşi care trăiesc în ţările baltice – aceste persoane fac parte din jurisdicţia Patriarhiei de la Moscova”, a spus preotul.
El crede că „poziţia ca membru în Uniunea Europeană este un fapt evident” pentru Biserica Ortodoxă Rusă „în contrast cu statul rus”.
„Biserica noastră, fiind o parte importantă a societăţii civile din Rusia, este un participant la discuţiile interne de interne despre viitorul Europei”, a accentuat pr. Antonii.
www.lacasuriortodoxe.com