Două treimi dintre tinerii englezi nu cred în Dumnezeu

0
877
Două treimi dintre tinerii englezi nu cred în Dumnezeu
Un nou sondaj vine din Marea Britanie cu rezultate foarte proaste! După cum a arătat sondajul nou realizat de către editura „Penguin Books”, aproape două treimi dintre repondenţii tineri din Marea Britanie nu cred în existenţa lui Dumnezeu, preferând în locul comunicării cu Dumnezeu familia, prietenii, banii, muzica sau televizorul.
Şase din zece tineri au afirmat că religia, după părerea lor „manifestă o influienţă nefastă asupra lumii”. 50% au mărturisit că nu s-au rugat niciodată iar 16% nici măcar nu au călcat vreodată în Biserică. Studiul, în urma căruia au fost intervievaţi 1000 de tineri din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani a mai arătat că 55% dintre aceştea nu se gândesc niciodată la religie, iar 60% dintre ei au călcat în Biserică doar la vre-o cununie sau botez.
Doar 3 din 10 au răspuns că cred în viaţa de după moarte, timp în care 41% cred că cu omul după moarte nu se întâmplă nimic. 10% cred că după moarte se vor renaşte în chip de animale sau alţi oameni.
Comentând cele relatate mai sus în Biserica Anglicană au menţionat că: „Mulţi tineri singuri nu ştiu în ce cred. Dovadă este şi faptul că mulţi dintre cei care au participat la sondaj evită să răspundă dacă cred sau nu în Dumnezeu. Pe de altă parte, sondajul arată cât de puternice sunt căutările tineretului de azi, prin ce şi răspunde Biserica Anglicană prin întroducerea noilor slujbe destul de stranii alături de modul tradiţional de slujire”
www.sedmitza.ru

P.S. După părerea mea, acestea dimpotrivă, mai mult îndepărtează pe creştini, decât să-i apropie. Dumnezeu a fost şi este acelaşi eri, azi şi mâine!