Dacă tatăl tău e alcoolic, există risc sporit să ajungi şi tu la fel

1
1078
Dacă tatăl tău e alcoolic, există risc sporit să ajungi şi tu la fel
Se spune că „aşchia nu sare departe de trunchi”, iar dacă eşti una dintre persoanele care contestă această zicală, americanii te contrazic. Potrivit unui studiu adolescenţii care au taţi alcoolici sau care consumă moderat alcool sunt mai predispuşi decât alţii să devină ei înşişi dependenţi de alcool sau droguri. Potrivit studiului Administraţiei americane pentru abuzul de alcool şi droguri şi de sănătate mentală (SAMHSA), dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani ai căror taţi nu au consumat alcool în anul precedent, unul din cinci a consumat alcool în aceeaşi perioadă.
Proporţia creşte însă până la 33% pentru adolescenţii al căror tată a băut moderat şi la aproape 40% pentru cei al căror tată este alcoolic.
Potrivit studiului si riscul de consum de droguri în rândul adolescenţilor creşte în funcţie de gradul în care taţii lor consumă alcool. Astfel, 14% dintre adolescenţii al căror tată nu bea au consumat droguri în cursul anului precedent, faţă de 18,4% dintre adolecenţii al căror tată bea moderat şi 24,2% dintre cei al căror tată este alcoolic.
Potrivit studiului la care au participat 11.056 de taţi şi 9.537 de cupluri tată-copil adolescent, cei mai mulţi taţi din SUA consumă alcool cu moderaţie (68%), faţă de 8% care au probleme cu alcoolul şi 24% care nu beau deloc.
www.libeertatea.ro

1 COMENTARIU

  1. Cialis (which has the generic pre-eminence “tadalafil”) is a recipe .txt,1,N] that is second-hand to treat erectile dysfunction in men. It is also worn to probe a working order called sympathetic prostatic hyperplasia, or enlargement of the prostate gland.

Comments are closed.