7 membri mennoniţi (sectă protestantă) arestaţi, pentru comiterea a aproximativ şaizeci de violuri

0
859
7 membri mennoniţi (sectă protestantă) arestaţi, pentru comiterea a aproximativ şaizeci de violuri
Şapte membri ai unei colonii mennonite din Bolivia au fost arestaţi pentru violarea a aproximativ 60 de femei din comunitatea lor, în ultimele luni, în regiunea Santa Cruz (est), a anunţat procurorul naţional al Boliviei. „Există cel puţin 60 de victime”, a spus procurorul Freddy Perez.
„Ei nu au menajat femeile gravide.” Două fete au fost, de asemenea, printre victime, conform afirmaţiilor liderului comunitaţii mennonite din Manitoba (1.100 km de La Paz), Kelsner Peter Peters, citat de ziarul El Deber.
Învinuiţii, cu vârste cuprinse între 18 si 41 de ani, lucrau pe timp de noapte în căminele comunităţii. Ei vaporizau o substanţă narcotică şi abuzau femeile aflate în stare de inconştienţă. O victimă şi-a amintit atunci când s-a trezit şi a pornit o anchetă în colonie, demascându-i pe suspecţi.
Cei sapte acuzaţi, care neagă faptele, ar fi trebuit ca ieri, miercuri 24 iunie 2009 să fie deferiţi justiţiei. Doi dintre ei, însă, au reuşit să fugă.
Menoniţii sunt creştini protestanţi, pacifişti, resping luxul şi puterea, trăind în comunităţi izolate care acceptă un anumit nivel de integrare în lumea modernă.
Din punct de vedere istoric, au rădăcini în Europa, dar s-au mutat în Statele Unite şi în ţările din America de Sud, cum ar fi Paraguayul sau Bolivia, unde numără, în prezent, aproximativ 30-40.000 de membri, repartizaţi pe colonii agricole, în provinciile Beni ( Nord-Est) şi Santa Cruz.
www.lacasuriortodoxe.com