Tot mai multe cupluri cer divorţ bisericesc

0
816
Tot mai multe cupluri cer divorţ bisericesc
Tot mai multe cupluri din Moldova cer divorţ bisericesc. Zilnic, în jur de 20 de persoane, roagă mitropolitul să le desfacă cununia, inclusiv pentru a se căsători a doua oară, spune preotul Octavian Moşin, secretar de presă la Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove. „Depunem eforturi comune pentru a preveni aceste divorţuri. Însă, solicitările de dezlegare a sfintei cununii nu înseamnă în toate cazurile că cei doi au divorţat oficial. Cererea dezlegării cununii poate fi condiţionată şi de decesul unuia dintre soţi, de dispariţia acestuia sau din alte motive nefericite”, a precizat Octavian Moşin.
„E bine că oamenii, totuşi, se adresează la mitropolie. Ne dăm seama că majoritatea celor care rămân singuri regretă acest lucru, sunt nefericiţi şi vin să ceară această dezlegare pentru a doua cununie. Acest lucru vorbeşte şi de o maturizare, demonstrează că oameni doresc să fie împreună şi să îşi menţină familia chiar dacă prima oară au greşit”, a mai spus Octavian Moşin.
În 2008, în R. Moldova au fost înregistrate mai mult de 26 mii de cununii civile. Numărul divorţurilor a depăşit 12 mii.
www.jurnal.md