Preot paparazzi la înmormântarea Valeriei Peter Predescu

0
1023
Preot paparazzi la înmormântarea Valeriei Peter Predescu
Valeria Peter Predescu a fost condusă pe ultimul drum de peste două mii de persoane, care au participat la înmormântarea interpretei de muzică populară.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost depus în incinta Bisericii ortodoxe din Telciu, unde un sobor de zece preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Irineu Pop Bistriţeanul, a oficiat slujba de înmormântare.
Imagine de la înmormântarea interpretei de muzică populară (foto Mediafax)
Printre cei care au ţinut să o conducă pe ultimul drum pe ” doamna cântecului năsăudean ” s-au aflat mai mulţi artişti, cum ar fi Sava Negrean Brudaşcu, Florica Bradu, Florina Ungur, Ionuţ Fulea, Alexandru Pugna, Nicolae Furdui Iancu, Cornelia Ardelean Archiudean, Anuţa Motofelea sau Lenuţa Purja.
Interpretul Alexandru Pugna, cel care s-a ocupat în mare parte de organizarea funeraliilor la Telciu, a spus că Valeria Peter Predescu avea în pregătire un album cu melodii vechi pe care urma să îl înregistreze chiar săptămâna viitoare.
„Ce pot spune despre ea este că tot timpul se grăbea, pleca la Bucureşti, venea, înregistra, parcă cineva i-ar fi spus că nu mai are destul timp şi că nu va apuca să-şi descarce sufletul plin de spiritualitate. Mi-a mărturisit că ea simte că va muri de tânără fiindcă seamănă cu mama ei”, a relatat Pugna, citat de Mediafax, referitor la ultima perioadă din viaţa artistei.
Înainte ca sicriul să fie coborât în groapă şi acoperit, cei doi băieţi ai artistei, Mihail şi Nicolae, şi-au sărutat mama pentru ultima oară.
Un moment inedit s-a produs în momentul în care un preot a scos telefonul mobil şi a început să fotografieze sicriul cu trupul neinsufletit al interpretei.
Valeriei Peter Predescu a încetat din viaţă la vârsta de 62 de ani, în 27 aprilie 2009, la Bistriţa, în urma unui stop cardio-respirator.
www.libertatea.ro