Peste 50% dintre americani se pronunţă împotriva avortului, pentru prima dată în ultimii 15 ani

0
603
avortul12
Peste 50% dintre americani se pronunţă împotriva avortului, pentru prima dată în ultimii 15 ani
Tot mai mulţi americani se pronunţă, pentru prima dată în ultimii 15 ani, împotriva avortului, chiar dacă 53% dintre ei îl tolerează „în anumite cazuri”, potrivit unui sondaj Gallup.
Potrivit studiului, 51% dintre americani se pronunţă împotriva avortului, în timp ce 42% dintre ei sunt favorabili, o premieră din anul 1995 încoace, an în care Gallup a început să efectueze periodic astfel de sondaje. „Înseamnă o schimbare semnificativă în raport cu ce era în urmă cu un an, când 50% erau în favoarea avortului şi 44% împotrivă”, explică Gallup, care a chestionat 1.015 adulţi în perioada 7-10 mai.
Tot mai mulţi americani cred că avortul ar trebui să fie ilegal în orice circumstanţe (23% faţă de 17% în urmă cu an). Americanii mai cred că avortul poate fi tolerat doar în „anumite circumstanţe” (37% faţă de 40% în urmă cu un an), în timp ce persoanele care cred că avortul ar trebui să fie legal „în majoritatea circumstanţelor” sunt doar 22%, faţă de 28% în urmă cu un an.
Această schimbare de opinie se explică printr-o strângere a rândurilor republicanilor pe chestiunile etice şi bioetice, notează sondajul. 70% dintre republicani se proclamă antiavort, faţă de 60% anul trecut.
www.unimedia.md