Misiunea interministerială pentru vigilenţă şi luptă împotriva sectarismului vrea să stabilească un „recensământ” al mişcărilor sectare

0
773
Misiunea interministerială pentru vigilenţă şi luptă împotriva sectarismului vrea să stabilească un „recensământ” al mişcărilor sectare
Preşedintele Misiunii interministeriale pentru vigilenţă şi luptă împotriva sectarismului Georges Fenech vrea să stabilească un „dosar” structurat pe fişiere, despre mişcările sectare.
Astăzi dimineaţă, marţi 19 mai 2009, la prezentarea raportului anual MIVILUDES, primul-ministru a explicat că „este timpul să fie modernizate mijloacele de realizare a acestei activităţi” de alcătuire a rapoartelor referitoare la mişcările sectare (semnale şi reclamaţii primite).
„Stabilim o listă cu mişcările sectare, care nu se află în domeniul nostru de competenţă, dar pe care le recunoaştem ca fiind rezultatul unor derive sectare”, a explicat el.
„Am început să dezvoltăm un instrument care să fie fiabil, pentru a fi capabili să-i informăm pe cei interesaţi”, a adăugat el, referindu-se la magistraţi, aleşi, primari.
Georges Fenech nu vorbeşte despre o „listă” a mişcărilor sectare, pentru a defini proiectul său, probabil pentru a evita comparaţiile cu publicarea unei anexe la raportul parlamentar din 1995, care amintea de 172 secte, în Franţa.
„Nu poate avea valoare de listă, fiind instantanee”, spune el, precizând că mişcările îşi pot schimba rapid numele sau adresa, ceea ce face ca orice listă să fie depăşită rapid.
„Evidenţele noastre, a adăugat el, sunt chiar altceva, întrucât organizaţiile enumerate pot face comentarii şi pot să-şi modifice eventual datele despre practicile proprii.
Acest recensământ va sta la dispoziţia profesioniştilor. Problema publicării este condiţionată de arbitrajul primului-ministru”, a spus Fenech.
De asemenea, el a anunţat că în 2010 va avea loc o conferinţă internaţională, la Paris, cu privire la reţelele financiare ale „marilor secte” la nivel internaţional.
www.lacasuriortodoxe.com