Guvernul estimează populaţia actuală la 4.6 milioane de persoane.

0
600
Patriarhul Georgiei stimulează un adevărat boom demografic
Georgia a corectat pe termen lung problema scăderii populaţiei, datorită unei oferte neobişnuite, prin care şeful Bisericii Ortodoxe a botezat mii de copii, conform declaraţiei unei agenţii, de la sfarşitul lunii februarie.
Agenţia a făcut referire la creşterea bruscă a numărului naşterilor şi căsătoriilor, legată de îmbunătăţirea standardelor de viaţă şi de oferta Patriarhului Bisericii Ortodoxe Georgiene de a deveni naşul fiecărui cel de-al treilea copil născut din familiile georgiene.
Într-o declaraţie, agenţia a declarat că numărul de naşteri, în 2008, a crescut cu 19 procente faţă de 2007 şi cu 37 % faţă 2005. Numărul de căsătorii a crescut cu 20 la sută în ultimul an şi cu 72 la sută faţă de 2005.
„Numărul căsătoriilor şi naşterilor a crescut în mod dramatic în Georgia, situaţia demografică fiind îmbunătăţită semnificativ”, a declarat şeful agenţiei, Giorgi Vasadze.
„Creşterea demografică este direct legată de creşterea economică, precum şi de iniţiativa Patriarhului-catolicos al întregii Georgii, prin care se ofera ca naş al fiecărui al treilea copil al unei familii”.
Conducătorul influent al Bisericii Ortodoxe a Georgiei, Patriarhul Ilia II, a anunţat această iniţiativă, la sfârşitul lui 2007, devenind astfel naşul a mai mult de 2000 de copii – conform unei declaraţii a şefului fundaţiei de caritate a Patriarhului, Irakli Kadagishvili.
Numărul de naşteri şi de căsătorii din fiecare an, până în 2005 a suferit în Georgia, datorită haosului economic şi războaielor civile ce au urmat colapsului Uniunii Sovietice, din 1991.
Standardele de viaţă s-au îmbunătăţit iar ţara a cunoscut o creştere economică în ultimii trei ani, în urma reformelor de pe piaţa liberă, sub Preşedintele Mihail Sakaaşvili. Guvernul estimează populaţia actuală la 4.6 milioane de persoane.
www.lacasuriortodoxe.com