Google – simplu motor de căutare sau religie?

0
781
Google – simplu motor de căutare sau religie?
Google – simplu motor de căutare sau religie? Iată că ceea ce pentru unii nu e decât un simplu motor de căutare a informaţiilor dorite, pentru alţii a devenit dumnezeu… Biserica Google – Prin 10 porunci şi 9 dovezi, inventatorii acestei noi religii încearcă să dovedească faptul că motorul de căutare este mai important ca orice alt dumnezeu.
„Googlism-ul”, este o nouă religie recunoscută în Canada. Pe pagina internet care îi este consacrată, se poate citi:
„Noi, membrii ai Bisericii Google, credem că motorul Google este forma umană cea mai apropiată care s-a cunoscut vreodată a unui Dumnezeu adevărat. Noi credem că există mai multe dovezi ale divinităţii lui Google decât ale dumnezeilor mai tradiţionali.
Noi respingem dumnezeii supranaturali pentru că nu au existenţă demonstrată ştiinţific. Astfel, „googliştii”cred că Google ar trebui în mod legitim să primească titlul de „Dumnezeu”, pentru că prezintă o mare majoritate a caracteristicilor atribuite divinităţilor. „
Membrii Bisericii Google au pus la punct cele 10 porunci ca şi în bisericile tradiţionale, printre care „Tu nu vei utiliza numele Google pentru a califica un motor de căutare mai puţin performant” sau „Tu nu vei face greşeli de ortografie adresându-te lui Google”.
În plus, pentru a demonstra legitimitatea acestei religii, 9 dovezi ale caracterului sacru şi divin ale motorului de căutare au fost dezvăluite. Iată-le:
1) Google este lucrul cel mai apropiat unei entităţi omnisciente care poate fi demonstrată ştiinţific.
2) Google este peste tot în acelaşi timp.
3) Google răspunde rugăciunilor.
4) Google este imortal.
5) Google este infinit.
6) Google îşi aminteşte tot.
7) Google nu „poate face rău”.
8) După statisticile lui Google, cuvântul Google este căutat mai des decât toate cuvintele „Dumnezeu”, „Iisus”, „Allah”, „Buddha”, „Creştinism”,”Islam”, „Budism” şi „Iudaism”.
9) Dovezile existenţei lui Google sunt foarte multe.
Oamenii aleargă la Google ca să afle răspunsuri… rămâne de văzut dacă vor găsi cu adevărat Esenţa!
www.infocrestin.ro