Festivalul „Familia” se va desfăşura în premieră în Moldova

0
1780
Festivalul „Familia” se va desfăşura în premieră în Moldova
În Republica Moldova, va fi organizat, în premieră, Festivalul „Familia”, transmite Agenţia DECA-press.
Festivalul va avea loc între 15 şi 17 mai sub egida ministerului Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului în colaborare cu Fondul Natiunilor Unite pentru Populaţie, Fondul Naţiunilor Unite pentru Femei şi Agentia „Echinox”.
Acţiunile incluse în agenda festivalului se vor desfăşura la 15 şi 17 mai, concomitent în trei oraşe din republică: Chişinau, Cahul şi Bălţi. În capitală festivitatea va avea loc în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” în preajma havuzului central, cu începere de la ora 12.00. La Bălţi sărbătoarea va fi organizată în faţa Palatului de Cultură, iar în oraşul Cahul – în Piaţa Horelor.
Programul cultural-artistic al festivalului va include mai multe acţiuni, printre care se numără înmânarea certificatelor de onoare şi cadourilor pentru cuplurile care îşi vor inregistra căsătoria la 15 mai, pentru copiii nou-născuţi în această zi, precum şi pentru familiile care îşi celebrează în acest an „nunta de aur”.
Comunitatea internaţională marchează Ziua Internaţională a Familiei în fiecare an la 15 mai în conformitate cu o decizie a Adunarii Generale a ONU din 1993.