Elevi de nouă ani, „sfătuiţi” să violeze şi să se drogheze

0
478
Elevi de nouă ani, „sfătuiţi” să violeze şi să se drogheze
„Să nu iubeşti pe nimeni, violează ! … Ia droguri căci eşti întotdeauna sfătuit să vezi peisajul de la înălţime… Fii un pic efeminat, asta merge întotdeauna cu stiliştii”… asta pot citi elevii de clasa a treia din Sao Paulo, Brazilia, în manualul lor de limbă portugheză. Manualul cu pricina este distribuit gratuit de Secretariatul brazilian al Educaţiei şi conţine acest poem care recomandă cu „tărie” copiilor de nouă ani să violeze, să se drogheze şi, de ce nu, să fie efeminaţi.
Lista ciudăţeniilor continuă cu un al poem la fel de liber în exprimare:”Prietenul meu eschimos nu mă abandonează niciodată şi când sunt pe punctul de a mă congela el face pipi pe mine”.
Profesorul Angela Soligo de la Universitatea Campinas a făcut o analiză a manualului şi a ajuns la concluzia că poemul critică lipsa valorilor morale, dar este plin de „prejudecăţi” şi de „incitaţii la violenţă”.
Autorităţile au asigurat presa că nici un copil nu a citit aceste rânduri şi au ordonat ca manualele să fie retrase din circulaţie, după nu mai puţin de 15 zile în care au fost ditribuit în toate şcolile primare.
www.libertatea.ro