Comunicat de ziua internaţională a copilului

0
764
Comunicat de ziua internaţională a copilului
De 1 iunie, ziua internaţională a protecţiei drepturilor copilului, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Republica Moldova (ASCOR) va organiza o acţiune de protest împotriva legalităţii avorturilor în Republica Moldova în apropierea Spitalului Clinic nr. 1, instituţie în incinta căreia copiii nu doar sunt născuţi, dar sunt şi ucişi.
Notăm că legislaţia din Republica Moldova în domeniul avortului este una din cele mai liberale din lume, în timp ce în aşa state europene precum Germania, Portugalia, Elveţia este interzis avortul la cererea mamei, iar în Irlanda şi Malta acesta este interzis categoric. Doar în 21 la sută din statele lumii avorturile sunt permise la cererea mamei, iar în 29 la sută din statele lumii se permite avortul din motive socio-economice.
Observăm că în mare parte, statele occidentale au o legislaţie mult mai restrictivă faţă de avorturi decât în Moldova, iar femeile care îşi omoară în acest fel copiii, sunt aspru pedepsite.
În timp ce Moldova este pe calea unei catastrofe demografice (diminuarea ratei natalităţii şi îmbătrânirea populaţiei), guvernul Moldovei contribuie la deschiderea centrelor de avortare şi propagarea metodelor de contracepţie în rândul tinerilor, stimulând comportamentul sexual activ. Observăm, în acest sens, activitatea periculoasă a unor astfel de organizaţii cum ar fi „Societatea de Planificare a Familiei”, „Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie”.
Considerăm că creşterea catastrofală a avorturilor este un rezultat firesc al „revoluţiei sexuale” declanşate de apariţia noilor metode de contracepţie, criza familiei tradiţionale şi influenţa spaţiului informaţional asupra tinerilor. În aceste condiţii, activitatea aşa-numitor organizaţii implicate în campanii de „profilaxie HIV/SIDA” şi răspândirii informaţiilor cu privire la căile şi metodele de avortare nu face decât să contribuie în continuare la genocidul populaţiei băştinaşe.
Reamintim că drumul spre o societate sănătoasă se construieşte doar prin educarea la tineri a simţului dragostei, respectului şi responsabilităţii, ceea ce presupune abstinenţa până la căsnicie.
Cerem societăţii condamnarea legalităţii avorturilor în Republica Moldova, care încalcă dreptul copilului la viaţă, iar propagarea acestui procedeu, precum şi a mijloacelor de prevenire a sarcinii drept genocid.
Invităm toţi doritorii să se alăture acţiunii noastre în ziua de luni, 1 iunie 2009, ora 13.00, în apropiere de Spitalul Clinic nr.1, de pe strada Melestiu 20.
Nu avorturilor!
Copilul are dreptul la viaţă!
ascor.md