Aşa-zisa „Biserică scientologică”, sectă periculoasă în Franţa

0
628
Aşa-zisa „Biserică scientologică”, sectă periculoasă în Franţa
Două filiale ale Bisericii Scientologice sunt judecate sub acuzaţia de escrocherie pentru că ar fi lăsat o femeie fără economiile de-o viaţă.
Şapte membri ai sectei şi două persoane juridice sunt judecate la Paris pentru fapte de crimă organizată şi escrocherie. Dacă verdictul va decide în acest sens, aceasta ar putea duce la dispariţia principalei structuri scientologice din Hexagon.
Întregul caz se bazează pe mărturia unei femei care susţine că a fost prăduită de organizaţie într-o perioadă când era „foarte fragilă din punct de vedere pshilogic”. Femeia ar fi fost încurajată să cheltuiască aproximativ 18.000 de euro, tot ce pusese deoparte, pe produse scientologice, inclusiv aşa-zisele „pachete de purificare”.
Jean-Christophe Hullin, judecătorul de instrucţie care se ocupă de caz, a susţinut în faţa instanţei că femeia a fost victima unui sistem manipulativ care exploatează în mod deliberat, în vederea obţinerii de foloase materiale, slăbiciunile oamenilor.
Potrivit „The Guardian”, Hullin susţine că Biserica Scientologică, ridicată în unele ţări la rang de religie, dar nu şi în Franţa, unde este catalogată drept secta, este în primul rând o afacere comerciala ale cărei acţiuni reveleaza o obsesie pentru profit.
Avocaţii apărării neagă însă existenţa vreunei manipulări psihologice şi susţin că scientologia este o credinţă ca toate celelalte. Mai mult, susţin că Biserica este victima unei campanii susţinute.
Nu este prima dată când secta înfiinţată de scriitorul de fictiune Ron Hubbard a intrat în atenţia justiţiei franceze. Hubbard însuşi a fost găsit vinovat de frauda în 1978 de o instanţă pariziană, iar alţi membri ai sectei au fost condamnaţi sub aceeaşi acuzaţie şi la Lyon şi Marseille.
www.blagovest-info.ru