A avut loc Şedinţa Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe din Gruzia

0
634
A avut loc Şedinţa Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe din Gruzia
Şedinţa a avut loc la 30 aprilie, în Patriahia din Gruzia, sub preşedinţia Patriarhului Catolicos a toată Gruzia Ilie al II-lea.
Membrii Sfântului Sinod au ascultat cuvântul Patriarhului în care acesta s-a pronunţat asupra situaţiei ce s-a format în ţară, totodată, exprimându-şi speranţa asuprta rapidei rezolvări pe cale paşnică a conflictului dat. Mitropolitul Nicolae şi Mitropolitul Feodor, au expus Sinodului informaţia conform căreia, statul şi Biserica au încheiat un memorandum, conform căruia, mai mulţi întemniţaţi vor fi întăriţi la ascultări prin diferite mănăstiri.
De asemeni, Sinodul a ascultat şi au aprobat propunerea Patriarhului, asupra măririi Comitetului de învăţământ a Patriarhiei Gruziei. S-a decis reformarea acestui în Centrul de învăţământ şi constituirea pe lângă acesta a unui Sfat, a Centrului de învăţământ care se va afla sub preşedenţia Episcopului Ioana.
Sfântul Sinod a mai luat act asupra problemei reînvierii culturilor tradiţionale gruzine: ca poama, diferite semănături, etc. La această întrebare Sinodul a decis: De a constitui Centrul de dezvoltare a producţiilor agricole, sub preşedenţia Mitropolitului David. Centrul v-a avea misiunea de a înmulţi sorturile de producţie agricolă şi de a ajuta la producerea unor produse alimentare ecologic curate.

Благовест-инфо
trad. www.ortodoxia.md