A apărut cartea care „te învaţă cum să vorbeşti cu Dumnezeu”

0
635
A apărut cartea care „te învaţă cum să vorbeşti cu Dumnezeu”
Editura Doxologia, a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a publicat recent Cartea de rugăciuni pentru copii. Fidelă crezului ei de a promova cultura teologică răsăriteană, Editura Doxologia oferă cititorilor de carte religioasă atât lucrări de înaltă gândire teologică, tratate ori literatură de mărturisire, dar mai ales cărţi liturgice, cărţi de cult, precum şi cărţi de rugăciuni.
În prefaţa Cărţii de rugăciuni pentru copii, arhimandritul Nichifor Horia, exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, coordonatorul acestui proiect, semnează un frumos îndemn, scris cu aplomb şi talent literar, de a deveni permanent mulţumitori către Dumnezeu pentru toate binefacerile primite: „Cartea pe care o ai tu acum în mână este un abecedar al rugăciunii. Ea te învaţă cum să vorbeşti cu Dumnezeu, cum să Îi mulţumeşti, cum să Îi ceri iertare, cum să Îl chemi în viaţa ta. Pe măsură ce te vei ruga în fiecare zi, îţi va fi drag să te rogi. Îl vei simţi tot mai aproape pe Dumnezeu. Şi poate tu însuţi vei începe să pricepi limba rugăciunii şi să vorbeşti în ea cum au priceput-o cei ce s-au rugat cu rugăciunile acestea frumoase şi minunate pe care le găseşti acum în cărticica ta de rugăciuni”.
Astfel, deschizând paginile acestei cărţi, copilul va învăţa că rugăciunea trebuie să stea în centrul vieţii sale, pe tot parcursul ei. De la rugăciunea către Dumnezeu-Tatăl, Dumnezeu-Fiul sau Dumnezeu-Duhul Sfânt, copilul va învăţa cum să se roage către Maica Domnului, Îngerul păzitor ori către sfinţii ocrotitori. Urmând Sfântului Apostol Pavel, care ne îndeamnă să ne rugăm neîncetat, adică să avem mereu gândul la Dumnezeu, atât cei maturi, cât şi copiii trebuie să se roage dimineaţa, la prânz şi seara, pentru părinţi, fraţi, rude, prieteni, pentru trecerea cu bine prin diversele situaţii din viaţa de copil: examene, concursuri, relaţia cu părinţii etc., dar să nu uite să-I şi mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile primite: pentru sănătatea părinţilor şi a profesorilor, a fraţilor şi prietenilor săi, pentru reuşita la examene ori pentru sporul în cele bune.
www.ziarullumina.ro