Ştiri catolice prin internet şi telefonul mobil

0
1009
Ştiri catolice prin internet şi telefonul mobil
Vaticanul are nevoie de ştiri ca de apă. Cel puţin aşa rezultă din faptul că micul stat sprijină un proiect de agenţie de televiziune catolică, botezată H2O News, concepută ca un furnizor de informaţii pentru televiziunile şi site-urile de internet catolice.
Preotul iezuit Federico Lombardi, purtător de cuvant al Vaticanului, a precizat că centrul de televiziune Vatican CTV, care deţine monopolul pe producţia de imagini de la evenimentele pontificale, va colabora cu noua agenţie. Conform presei italiene, ideea noii agenţii a apărut în octombrie 2006, în timpul unui congres internaţional al televiziunilor catolice desfăşurat la Madrid. Iniţiatorul principal, Jesus Colina, este directorul agenţiei de ştiri religioase Zenit, apropiată organizaţiei Legionnaires du Christ, o congregaţie activă în America latină şi recunoscută la Roma. Dar Lombardi da asigurări că H2O „nu are nici o legatură cu Legionnaires du Christ” şi va fi „absolut independentă de Zenit”.
Jesus Colina a declarat că H2O îşi va susţine prin autofinanţare activităţile. Obiectivul viitoarei agenţii este să aibă, în primii doi ani, „20 de milioane de utilizatori pe plan mondial, prin intermediul înregistrărilor video, internetului şi telefoniei mobile”. Această nişă în domeniul informaţiilor religioase televizate este ocupată în prezent de Rome Report, având legături cu o altă organizaţie conservatoare catolică, Opus Dei.

www.gandul.info