S-a încheiat vizita Primului Ierarh a Bisericii Ortodoxe Ruse la Sanct Peterburg

0
825
S-a încheiat vizita Primului Ierarh a Bisericii Ortodoxe Ruse la Sanct Peterburg
Duminică, 5 aprilie şi-a încheiat vizita sa la Sanct Peteburg Patriarhul Moscovei şi a Întregii Rusii, Chiril. Aceasta a durat 4 zile. La Aeroport Sanctitatea Sa a fost condus de către Mitropolitul Vladimir, al Sanct Peterburgului, de vicarii episcopului de Sanct Peteburg şi de Gubernatorul regiunii Leningradului V.P. Serdiucov.
În ultima zi a vizitei sale, Patriarhul Chiril a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Soborul „Isakievskii”, fiind însoţit de 9 arhierei şi mai mulţi preoţi. În timpul Sfintei Liturghii a fost decorat cu sanul de protodiacon şi cu dreptul de a purta camelauca, diaconul Andrei Curaev, teolog al Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru activitatea sa misionară în rândul tineretului. După Evanghelie, Sanctitatea Sa sa adresat cu un cuvânt către popor.
La finele Serviciului Divin, Patriarhul a fost salutat de Mitropolitul Vladimir, care în cuvântul său a adus sincere mulţumiri acestuia pentru vizita arhipăstorească pe care a săvârşit-o şi pentru rugăcăciunile comune. În cuvântul de răspuns Patriarhul Chiril a mulţumit mitropolitului, episcopilor, clerul de faţă pentru rugăciunile comune, înmânându-le arhiereilor de faţă panaghii, în amintirea acestui eveniment. În dar pentru sobor, Sanctitatea Sa a adus Icoana Mântuitorului. După aceasta, în sediul mitropoliei a avut loc trapeza.
www.patriarhia.ru