Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi Lumina Sfântă

0
723
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi Lumina Sfântă
În noaptea de 18/19 aprilie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Slujba Învierii Domnului de la orele 24.00, în pridvorul Reşedinţei patriarhale, înconjurat de soborul slujitorilor de la Catedrala patriarhală.
Anul acesta, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală, Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim (cu un avion special, în seara zilei de 18 aprilie 2009) de către o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul.
Este pentru prima oară când Lumina Sfântă de la Ierusalim este adusă în România cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.
Miile de credincioşi din Bucureşti şi din ţară, prezenţi la Catedrala patriarhală în noaptea Sfintelor Paşti, vor avea posibilitatea să urmărească Slujba Învierii şi pe un ecran (6 x 4 m) amplasat între altarul Catedralei patriarhale şi clopotniţă, în apropierea baldachinului de pe Dealul Patriarhiei.
www.patriarhia.ro