Pământul nu mai face faţă numărului mare de locuitori

0
796
Pământul nu mai face faţă numărului mare de locuitori
Cu toate că soluţiile la problemele acestea sunt altele decât cele propuse mai jos, marii savanţi ai lumii gândesc ca nişte monştri, nefăcând altceva decât să agraveze situaţia. Despre cum gândesc ei şi ce soluţii propun:
Pământul este deja suprapopulat şi nu mai face faţă numărului mare de locuitori, susţine unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă americani. Nina Fedoroff a declarat reporterilor BBC că numărul de oamenii de pe Terra depăşeşte cu mult posibilităţile planetei.
„Trebuie să facem ceva pentru micşorarea ratei natalităţii. Pământul nu mai poate suporta atât de mulţi oameni”, a spus omul de ştiinţă american.
Fedoroff a evidenţiat şi necesitatea de a exploata „teritoriile sălbatice” şi sursele de apă.
„În prezent, există aproximativ 6,5 miliarde de oameni pe întreg globul, iar populaţia este în continuă creştere. Trebuie să inventăm modalităţi noi de a raţionaliza apa şi de a multiplica sursele de hrană”, a adăugat cercetătorul.
În ceea ce priveşte reducerea emisiilor de dioxid de carbon, gazul care stă la baza schimbărilor climatice, cercetătoarea a declarat: „America va trebui să reducă emisiile de carbon. Şi cu cât va face acest lucru mai repede, cu atât mai bine.”
Nina Fedoroff a fost consilierul pe probleme ştiinţifice a secretarului de stat american până în 2007, lucrând iniţial cu Condoleezza Rice. În administraţia Obama, cercetătoarea lucrează alături de Hillary Clinton.
Acestea sunt cele mai populate state din lume:
-China – 1,33 miliarde
-India – 1.16 miliarde
-SUA – 306 milioane
-Indonezia – 230 milioane
-Brazilia – 191 milioane
P.S. Nu e de mirare că în lume sunt atâtea aborturi, dacă unor „cercetători li se pare numărul populaţiei cam mare…”
theologhia.wordpress.com